Trakya Bölgesine Hayvan Sevkiyatı Yasağı

Kilis İl Tarım Müdürü Ali Eker, Kurban Bayramı öncesi Trakya Bölgesi'ne canlı hayvan sevkiyatının yasaklandığını söyledi.

İl Tarım Müdürü Ali Eker yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Trakya'ya yapılan canlı hayvan sevklerine getirilen kısıtlamalar ve uygulanan yoğun aşılama programları neticesinde Kasım 2007 tarihinden itibaren Trakya'da şap hastalığının görülmediğini ve 25 Mayıs 2010 tarihinde de "Trakya'nın Şap Hastalığından Aşılı Ariliği Statüsü"nün onaylandığını belirtti. Bu doğrultuda Trakya Bölgesi'nin şap hastalığından ariliğinin devamının sağlanması amacıyla, İstanbul'un Avrupa yakası da
dahil olmak üzere Anadolu'dan Trakya'ya yapılacak olan canlı hayvan sevklerine izin verilmeyeceğini vurgulayan Eker, "Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Kilis'ten Trakya Bölgesi'ne kurbanlık hayvan sevki yapmak isteyen yetiştiricilerimizin bu hususu bilmeleri önem taşımaktadır. Bu nedenle Kilis ve diğer illerden, Trakya Bölgesi'ne kurbanlık amaçlı canlı hayvan sevki kesinlikle yapılmayacaktır" dedi.