Kur'an Kursu Hocalarına Seminer

Manisa İl Müftülüğü'nce Kur'an Kursu hocalarına yönelik "Kur'an kurslarına hazırlık semineri" konulu seminer düzenlendi.

Kur'an Kursu Hocalarına Seminer
Alaşehir İbrahim Çakır Kız Kur'an Kursu'nda yapılan seminere Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya,eğitim uzmanı Metin Solmaz ve 42 Kur'an kursu hocası katıldı.Seminere katılan hocaları Alaşehir müftüsü Mahmut Mintaş ve Alaşehir Kur'an kursu hocası Cennet Oturak kapıda karşıladılar.
Müftü Mahmut Mintaş, "kurslarda eğitim yılının başlaması nedeniyle, İl müftülüğümüz tarafından organize edilen seminere Kur'an Kurslarında görevli hocalarımız katıldı.Hocalarımıza kurslarda eğitimin başlaması nedeniyle, kurslarda yapılacak çalışmalar,kursiyerlerin eğitimleri,devam takipleri ile ilgili bilgiler verildi.Soru cevap metoduyla eğitimle ilgili problemlere çözüm üretildi." dedi.
Manisa İl Müftü yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Kuran-ı Kerim'in ideali ferdi planda, ilim sahibi ve ilmiyle amil bir kitle yetiştirmek,cemiyet planında ise içtimai kontrol zihniyetinin sahibi ve tatbikçisi olmaktır.Bizim görevimiz kuran-ı en iyi ve en doğru şeklide öğretmek olacaktır.Kurslarda kursiyerlerle kuran-ı kerim dersinin sabırla anlatılması bizim en büyük görevimiz olacaktır." diye ifade etti.
Eğitim uzmanı Metin Solmaz, kurs programları,yapılacak çalışmalar,kurslarda yönetim, idarecilerin görevleri,kursiyer kayıtlarının yapılması,devam takiplerin yapılması konularında bilgi verdi.