Kızılay Tır'ı Kilis'te

Kilis'e 2 günlüğüne gelen Kızılay Kan Merkezi'ne ait kan toplama TIR'ı ilk günde vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, kadınların da kan bağışında bulunması dikkat çekti.

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından '1 milyon gönüllü kan bağışçısı' kampanyası çerçevesinde Türkiye turuna çıkarılan Kızılay TIR'ı Kilis'e gelerek kan toplamaya başladı.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, vatandaşları kan vermeye çağırdıklarını belirterek, "Biz gönüllü bağışçılarımızı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kan verme bilincinin yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bölgemizde kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış TIR'yla kampanyalarımız devam ediyor. İlk olarak Kilis kent merkezinde kan toplayacak olan TIR 2 gün burada kaldıktan sonra Gaziantep'in İslahiye ilçesine geçerek, 2 gün boyunca kan toplayacak" dedi.
Dr. Zeynep Oya Erdem, "Kan ver hayat kurtar" kampanyasına kadınların da destek vermesinden memnun olduklarını belirterek, "18-65 yaş arası önemli sağlık problemi olmayan ve 50 kilonun üzerinde olan her kişiden kan alıyoruz. Kilis'te erkeklerden daha çok kan almaktayız. Kadınlar ise kan vermekten çekiniyorlar. Kan vermenin yararlarını anlattığımız zaman bayanlar da ikna olarak kan veriyorlar. Yaptığımız çalışmaların katkısını görmeye başladık. Artık Kilis'te bayanlar da kan veriyor. Tüm Kilislileri, kan
vermeye çağırıyoruz. Unutulmaması gerekir ki kan bir gün herkese lazım olabilir" şeklinde konuştu.