Egemen Bağış: Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde iyiye doğru bir gidişat var

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde iyi doğru bir gidişatın olduğunu söyledi.

Türkiye-Yunanistan K

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde iyi doğru bir gidişatın olduğunu söyledi.

Türkiye-Yunanistan Karma Ekonomik Komisyon toplantısı öncesinde Devlet Bakanı Bağış ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Spyros Kouvelis bir araya geldi.

Görüşme sonrasında, Yunan basında tarafların sorunlar konusunda ilkesel bir anlaşmaya vardığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis, "Bu konularda resmi olmayan açıklamaları yorumlamadan kaçınıyoruz. İki ülke başbakanları, bakanları ve yetkililerinin bu aşamada yaptıkları şudur: Ege ve diğer sorunları en iyi ve kalıcı bir şekilde çözebilmek, aralarındaki işbirliğini ve temasları yoğunlaştırmaktır. Bu doğrultuda son zamanlarda çok ciddi adımlar atılıyor. Biz de anlamda Karma Ekonomik Komisyon toplantısı için buradayız. İlişkileri nasıl geliştirebilir, nasıl daha ileri götürebiliriz önün üzerinde duracağız Egemen Bağış'la birlikte." diye cevap verdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise aynı soruya şu cevabı verdi: "Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek bir sorun olduğuna inanmıyoruz. Karşılıklı iyi niyetle, karşılıklı açık yüreklilikle, biraz da cesaretle Ege sorunu da, Kıbrıs sorunu da, Heybeliada meselesi de, Yunanistan'daki Türk azınlığın meseleleri de rahatlıkla çözülür. Bunların çözümüne yönelik iki cesur başbakanın, sayın Atatürk ve Venezilos'tan sonra ortaya koydukları örnek cesaretle önemli aşamalar kaydedildiğini bizler de görüyoruz. Vakti zamanı geldiğinde bu görüşmelerin neticeleri zaten sizlerle paylaşılacaktır. Ama iyiye doğru bir gidişat var."