Ptt'nin 170. Kuruluş Yıldönümü Erzincan'da Kutlandı

PTT teşkilatının kuruluşunun 170. yıldönümü Erzincan'da düzenlenen törenle kutlandı.

Ptt'nin 170. Kuruluş Yıldönümü Erzincan'da Kutlandı
PTT'nin 170. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları çerçevesinde Erzincan'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak PTT Erzincan Başmüdürü Metin Ağdaş ve beraberindekiler, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti. Vali Abdülkadir Demir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, PTT teşkilatının 170 yıldır hizmet veren köklü bir kuruluş olduğunu, hizmet ve çeşitliliğini her geçen gün artırdığını ifade etti.
Etkinliklerin ikinci gününde PTT Erzincan Başmüdürü Metin Ağdaş ve PTT personeli tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından PTT'nin motorize ve araçlarından konvoy şehir içinde konvoy halinde tur atarak kuruluş yıldönümünü kutladı.
PTT teşkilatının kuruluşunun 170. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan PTT Erzincan Başmüdürü Metin Ağdaş, "Tarihte ilk Posta Teşkilatı, Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devleti'nin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. Posta hizmetleri, Kargo, Posta Çeki işlemleri, Efektif işlemleri, Western Union, Yurtiçi â€" Yurtdışı Havale, Anlaşmalı bankalarla yapılan işlemler, Kredi kartı tahsilatı, GSM, Telefon tahsilatı, Abonelik işlemleri, Elektrik tahsilatı, Anlaşmalı kurum tahsilatları, Sigortacılık işlemleri, Emekli maaş ile sosyal yardım ödemeleri ve daha birçok alanda hizmet veren PTT, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en üst seviyede karşılamak için Posta, PTT Bank ve Lojistik alanlarında tecrübesi, teknolojisi, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunmak gayreti içerisindedir. 170. yılında ülke genelinde 4 bini aşkın noktada hizmet veren teşkilatımız, ilimizde de 4 merkez, 15 şube ve 6 acente ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluşlar, içinde yaşadığı toplumun bir parçasıdırlar. Bu bağlamda yegane hedefimiz, bu sorumluluk duygusu içinde daha fazla çalışmak ve daha iyisini yapmaktır. Kuruluşumuzun bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm mensuplarımızı saygı ile anar, süratli, güvenli, kaliteli hizmet verebilmek amacıyla üstün görev anlayışı ile mükemmelliği yakalama yolunda çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, tüm personelimizin 170. kuruluş yıldönümlerini kutlarım" dedi.