Zavendikli Mustafa Hocaefendi kabri başında anıldı

Karadeniz Bölgesi'nin önemli kanaat önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi, vefatının birinci yıldönümünde Rize'deki kabri başında anıldı.

Karadeniz Bölgesi'nin önemli kanaat önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi, vefatının birinci yıldönümünde Rize'deki kabri başında anıldı.

Güneysu ilçesindeki anma programı, İstanbul Yeşilcamii Kur'an kursu öğretmenlerinden Ercan Çakıroğlu, Uzunköy Camii imamı Burhan Cerrah ve Trabzon Falkoz Kur'an kursu öğretmeni Bayram Koç'un Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, mezar başında yaptığı konuşmada, "Daha dün burada muhteşem bir cenaze merasimi ile kendisini hakka uğurlamıştık. Çok bunaldığımız dönemlerde kanatları altına sığınır, manevi destek alırdık. O, iyi bir yol gösterici, kadim bir dost, güvenli bir sığınaktı. Allah rahmet eylesin." dedi.

Daha sonra İrşad Vakfı Yönetim Kurulu, ailesi ve talebeleri adına söz alan Rize Merkez Kale Camii İmamı Abdulkadir Kara, "Rahmetli diyordu ki; 'Bu millet ekmeksiz kalabilir, susuz da kalabilir. Ama bu millet ilimsiz kalamaz, âlimsiz kalamaz.' Hocamız çok mütevazı biriydi, ailesi adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu kadar kaside ve beyit seven bir âlim bulmak çok zordur." diye konuştu

Yeşilcamii Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu da "Hocamız tam bir Allah adamı, gönül adamı, mütevazı bir mümindi. Buraya gelmeden önce Mahmut Efendi Hazretleri'ni ziyaret ettim. Kendisi gelemeyeceği için bizi gönderdi. Tüm Rizelilere gönüller dolusu duaları var. Ayrıca sizlerden bir isteği var. Allah'ın dilini, Resulullah (sav)'ın sünnetini beraberce yaşayalım ve yaşatalım." dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti İl Başkanı Hasan Karal, İl Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Rize İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, Rize Belediyesi Başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programı, Güneysu Müftüsü Muhammet Yıldız'ın hatim duasını yapmasıyla sona erdi.