Yemekhanesi olmayan okulda öğrenciler yazın bahçede, kışın koridorda yemek yiyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Aşağı Esence İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaklaşık 125 öğrenciye öğle yemeği veriliyor. Ancak okul

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Aşağı Esence İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaklaşık 125 öğrenciye öğle yemeği veriliyor. Ancak okulun bir yemekhanesi olmadığı için öğrenciler yemeklerini zor şartlarda yiyebiliyor.

Yukarı Esence, Çiçekler, Fasıllar, Hüseyinler ve Yaz Yurdu Köylerinden Taşımalı olarak eğitim faaliyetini sürdürmeye çalışan öğrencilerin velileri yetkililerden yardım bekliyor. Veliler, okulun yemekhanesi bulunmadığı için öğrencilerin, sıcak ve yağışsız havalarda bahçede yemek yediğini, ancak kış mevsiminin gelmesiyle bunu da yapamadıklarını söyledi. Veliler, çocuklarının içinde bulunduğu durumla ilgili şunları söyledi: "Yağışlı ve soğuk havalarda okulun koridoruna konan masalarda yemeklerini yiyorlar. Yetkililerden bu konu da duyarlı olmalarını ve çocuklarımızı bu zor durumdan bir an önce kurtarmalarını bekliyoruz."