Aydın'daki 'Cumhuriyet Balosu' Tartışması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, ÇYDD'den yapılan açıklamayı talihsiz olarak niteleyerek, Cumhuriyetin hiç kimsenin tekelinde olmadığını belirtti.

Aydın'daki 'Cumhuriyet Balosu' Tartışması
Aydın'da ADD ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Aydın Şubesi arasında yaşanan 'Cumhuriyet Balosu' krizinde ÇYDD'nin ardından ADD de bir açıklama yaptı.
Konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini dile getiren ADD Şube Başkanı Günver Güneş, iki derneğinde aynı amaçları görev edinmiş dernekler olduğunu belirterek, çıkılan yolda bir birbirlerine köstek olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti. İki derneğinde Cumhuriyet Balosu düzenlemesinin iletişimsizlikten kaynaklandığını belirten Güneş, "Aynı gün iki ayrı yerde iki ayrı balo olabilir. Cumhuriyet'i sahip çıkan Aydınlılar her iki baloyu da doldurur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Fakat ikisi de aynı amaca hizmet eden derneklerin bu şekilde gündeme gelmesi doğru değil. Bu iletişim kopukluğundan kaynaklanmıştır. Fakat konuyla ilgili ÇYDD'den yapılan açıklama talihsiz bir açıklamadır. Ülkede o kadar ciddi sorunlar varken bu konular gündeme gelmemelidir. Bizim kendi çizgimiz belli. Cumhuriyet kimsenin tek elinde değil. Cumhuriyet üzerinde tartışma yapılmaz, yapılamaz" şeklinde konuştu.