Türk ve Yahudilere hakaret eden aşırı sağcı Udo Pastör'ün cezası kesinleşti

Türk ve Yahudilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaleti Ulusal Demokratik Parti (NPD) Grup Başk

Türk ve Yahudilere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaleti Ulusal Demokratik Parti (NPD) Grup Başkanı Udo Pastör'ün davası sonuçlandı. Pastör'ün düşünce özgürlük sınırını aştığına dikkat çeken mahkeme heyeti başkanı Andreas Lauer 6 bin euro para cezası ve 10 ay hapis cezası verdi. Hapis cezası ertelendi.

Geçen yıl Şubat ayında Türk ve Yahudilere hakaret ettiği, ırkçılığa tahrik ettiği için hakkında dava açılan Almanya Mecklenburg Vorpommern aşırı sağcı Alman Nasyonalist Partisi (NPD) Grup Başkanı Udo Pastörs'ün davası sonuçlandı. Aşırı sağcı politikacıya verilen 10 ay hapis cezası ise ertelendi.

Türk Yahudilere karşı ağır hakaretlerde bulunan Pastörs'ün konuşmalarında Almanya'ya yabancı göçün durdurulması için kalp, akıl hatta gerektiğinde elle müdahale edilmeli şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti başkanı Andreas Lauer, Pastörs'ün düşünce özgürlüğü sınırlarını fazlasıyla aştığına dikkat çekerken, Başsavcı Raimund Weyand konuşmaların kamu huzurunu bozmaya yönelik olduğunu kaydetti. Weyand, Pastörs'ün açıklamalarında adeta şiddet çağrısı yapıldığına işaret etti.

Savcının, hapis cezasının ertelenmemesi gerektiği yönündeki mütalaası ise kabul görmedi.

Öte yandan NPD taraftarı bir grup mahkeme önünde protesto gösterisi yaptı. Daha sonra mahkeme salonuna çıkan gruba hakim herhangi bir müdahalede para cezası vereceği hatırlatması yapması üzerine mahkeme sakin geçti.