Seda Sayan'ın ismini duyan vatandaş dolandırıcının avı oldu

İnsanları dolandırmak için her yöntemi deneyen dolandırıcılar yeni bir yönteme daha imza attı. İsmi çok duyulan sanatçıların ismini ve programını kull

İnsanları dolandırmak için her yöntemi deneyen dolandırıcılar yeni bir yönteme daha imza attı. İsmi çok duyulan sanatçıların ismini ve programını kullanan dolandırıcılar vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Çıkan yüzlerce habere rağmen dolandırıcıların tuzağına düşen mağdurlar "Biz yandık başkaları yanmasın" diyerek hem vatandaşı uyarıyor hem de yetkililerden bu hırsızları bulmalarını istiyor.

Değişik yöntemlerle vatandaşı dolandıran sahtekarların son kurbanı Vezirköprülü Torun ailesi oldu. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan Torun ailesi, cep telefonlarına gelen 'Seda Sayan Pepsi yaşatır seni kampanyasından telefon numaranız 1500 telefon arasından yapılan çekilişte 9. gelerek 10 bin lira kazanmıştır. Lütfen Pepsi danışma merkezini arayınız.' mesajına inanınca on bin lira alayım derken 2 bin lirasından oldu.

Dolandırıcıların ödül kazandınız tuzağına düşen İnan Torun(53), "Önce eşimin cep telefonuna gelen mesaja itibar etmedik, fakat ertesi gün aynı mesaj üst üste 2 kez daha gelince bir arayalım dedik. Eşimle birlikte aradık. Karşımıza gayet iyi konuşan bir bey çıktı ve bize 'tebrikler 10 bin lira kazandınız, şimdi Yapı Kredi bankasının şubesine gidin beraber bir işlem yapacağız ve parayı hesabınıza aktaracağız' dedi. Şubeye geldiğimizde bankamatikten işlem yapmaya başladık. Bizi sürekli kendisi yönlendirdi ve 'size şifre veriyorum' diye bazı rakamları girmemizi istedi. Rakamları bazen tek tek bazen de ikili okuduğu için verdiği şifrenin aslında bir telefon numarası olduğunu anlayamadım. İşlem bittiğinde paranın hesabımıza geçip geçmediğini sordu, biz de geçmediğini söyleyince o zaman işlemi yeniden yapalım dedi, aynı işlemi 5 kez tekrarladık. Meğerse her seferinde karşı tarafa kontör yüklüyormuşuz. Daha sonra maaşıma bakayım diye hesaplarıma girdiğimde hesabımın boşaldığını, hatta eksi bakiyeye geçtiğini görünce dolandırıldığımı anladım. Hemen emniyete ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Tek isteğim bunların bir an önce yakalanması. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Ev kiramı ve faturalarımı nasıl ödeyeceğimi, ay sonunu nasıl getireceğimi düşünüyorum." şeklinde konuştu.