Isparta Belediye Başkanı Günaydın'a 'ticaret merkezi inşaatında gecikme' suçlaması

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yapımını 1,5 yıldır bekleterek belediyeyi zarara uğrattığı iddia

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yapımını 1,5 yıldır bekleterek belediyeyi zarara uğrattığı iddia edildi.

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, geçtiğimiz günlerde belediye adına 43 dükkan aldığını ve inşaatın bir yıl içinde biteceğini açıklayan Başkan Günaydın'ı eleştirdi. Gökgöz, Günaydın'ın eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde yapımına başlanılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımına ara verilen inşaatın yeniden başlatılması için neden 1,5 yıl beklendiğini sordu. İnşaatla ilgili mevcut belediye başkanının üçüncü defa imar tadilatı yaptığını hatırlatan Gökgöz, "Biz, bu yatırımın önünün kesilmesinden yana tavır sergilemedik. Biz hep sorduğumuzda yüklenici firma ile ilgili sorunlar yaşandığından bahsedildi. Ancak, şimdi bu sorunların inşaatın yapımına engel olmadığını öğreniyoruz. Bu zamana kadar neden bekledin? Bu işin pazarlığı 1,5 yıl mı sürdü? Yoksa pazarlığı yapacak arkadaşlar yeni mi geldi. Bununla alakalı imzayı atacak imar müdürü yeni mi bulundu? Biz bu soruların cevabını istiyoruz." dedi.

Öte yandan inşaat etrafındaki esnafın 1,5 yıldır sıkıntı çektiğini belirten Gökgöz, projenin bir yıl içinde tamamlanmasının gerçek olmasını temenni ettiklerini belirtti. Gökgöz, şöyle devam etti: "Çünkü burada 13 yıldır bir inşaat devam ediyor. Yani burada ister istemez molozlar, inşaat kalıntıları, demir yığınları insanların geçişine bir noktada engel. Bunun yanı sıra 1,5 yıl olmuş inşaatın gecikmesi. Isparta Belediyesine kalan bölümleri ile alakalı kaybedilenleri de biz belediye yetkililerinden istiyoruz."

Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının Ispartalının malı olduğunu belirten Gökgöz, inşaatta bulunan elektrik trafolarının inşaata engel olduğu yönündeki iddialarında doğru olmadığını belirtti. Gökgöz, "Cumhuriyet Caddesindeki trafo o binadan asgari 25 metre dışarıda. Trafo niye engelmiş. Bugüne kadar engel olmamış da, o inşaat bu safhaya gelmiş de şimdi mi engel olmuş yani? Bahane üretilmesin. Biz inşaatın bitirilmesinden yanayız. Amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil." şeklinde konuştu.