İklim Projesi kapsamında Avrupa'nın 7 ülkesinden öğretmen ve öğrenciler Yozgat'a geldi

İklim Projesi kapsamında Avrupa'nın 7 ülkesinden öğretmen ve öğrenciler Yozgat'a geldi

Yozgat Şehitler Fen Lisesi ile Avrupa'nın 7 ülkesinin

İklim Projesi kapsamında Avrupa'nın 7 ülkesinden öğretmen ve öğrenciler Yozgat'a geldi

Yozgat Şehitler Fen Lisesi ile Avrupa'nın 7 ülkesinin ortak çalışması olan İklim Projesi kapsamında 10 öğretmen ve 10 öğrenci Yozgat'a geldi. Şehitler Fen Lisesi'nde düzenlenen programa katılan yabancı konuklar program öncesi sınıfları gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Özel, Fen Lisesi ile 7 Avrupa ülkesinin ortaklaşa yürüttüğü iklim değişikliği projesi kapsamında Yozgat'ta geldiklerini belirterek," Ortaklaşa yürüttüğümüz projede ülkeler arasında görev dağılımı yaptık. Biz bu projenin yenilebilir kısmını aldık. Görev olarak, yer altı suları, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini kullanarak yenilebilir enerji kullanması konusunda öğrencilerimiz proje geliştirdi. Bu projeleri burada tanıtarak sunumunu yapacağız." dedi.

Projenin asıl amacının kültürlerin birbirini tanıması olduğunu ifade eden Özel, "Bu proje sayesinde bizde bu fırsattan faydalanarak, Avrupa'dan gelen misafirlerimize Müslüman, Türk kültürünü tanıtmaya çalışacağız. Gelen misafir çocuklarını ailelerimizin yanlarına yerleştirerek iki kültür arasında kaynaşmayı ve etkileşimi sağlayacağız. Yine programımız içerisinde yer alan tarihi ve kültürel mekanlarımızı ve camilerimizi gezdireceğiz. Mümkün olduğunca evlerimizde Türk kültürü ile irtibat kurdurmaya çalışacağız. Belki de hayatlarında bir defa Türk ve Müslüman görecek olan bu misafirlerimize Türk ve Müslüman imajının bütün yönleri ile nasıl olduğunu öğreteceğiz. Bu konuda çok güzel planlama yaptık." diye konuştu.

Fen Lisesi Müdürü Mustafa Özel, proje kapsamında Belçika, İtalya, Yunanistan, Litfanya, Macaristan ve Polonya'dan gelen misafirlerin daha önce 20 Nisan'da gelmesi gerekiyordu. Fakat Avrupa da yanardağ patlamasından dolayı bugüne ertelendiğini sözlerine ekledi.