Türkiye'den giden yardımlar, Pakistan halkını sevindirdi

Pakistan'ın Lahor şehri Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi Müdürü Khan Sahibzad, ülkelerinde yaşadıkları sel felaketi sonrası yardımlarla Türk halkın

Pakistan'ın Lahor şehri Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi Müdürü Khan Sahibzad, ülkelerinde yaşadıkları sel felaketi sonrası yardımlarla Türk halkını yanlarında görmekten memnun olduklarını söyledi.

Pakistan-Türkiye dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını belirten Khan Sahibzad, Türk halkının sel felaketi sonrası gönderdiği yardımlarla Pakistan halkının gönlünü bir kez daha fethettiğini kaydetti. Bazı akrabalarının İstanbul'da yaşadığını, kendisinin ise geçen yıl bir toplantı için 6 günlüğüne Antalya'nın Alanya ilçesine geldiğini kaydeden Sahibzade, yardımlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Pakistan, muson yağmurlarıyla son 320 yılın en büyük sel felaketini yaşadı. Şiddetli yağış meydana gelen sel nedeniyle 1 milyon 500 bin kişi evsiz kaldı. Binlerce köy sular altında kaldı. Türkiye'den gelen yardımlar bize moral veriyor. Pakistan halkı, bu iyilikleri hiç bir zaman unutmayacaktır. Pakistanlılar olarak Türk halkını çok seviyoruz." dedi.