Nevşehir'in manevi dinamiklerinden Mehmet Derin Hoca vefat etti

Nevşehir'in manevi dinamiklerinden Emekli İmam Mehmet Derin(75), vefat etti. Mehmet Derin, hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi görüyordu. Derin'in

Nevşehir'in manevi dinamiklerinden Emekli İmam Mehmet Derin(75), vefat etti. Mehmet Derin, hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi görüyordu. Derin'in, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını Nevşehir Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş kıldırdı.Cenaze namazına Nevşehir ve ilçelerinden gelen çok sayıda kişi katıldı.

Nevşehir merkezde bulunan Şeyh Efendi Camiinde 1970 ile 1980 yılları arasında, Bekir Efendi Camiinde ise 1980 ile 1990 yılları arasında imamlık yapan Mehmet Derin, 1990 yılında emekli oldu. 1992 yılından buyana kısmi felçli olarak hayatını sürdürmesine rağmen din ve Kur'an öğretimine evinden devam ettiriyordu. Nevşehir'de binlerce seveni ve talebesi olan Derin, dün gece evinde rahatsızlanmasının ardından Hakka yürüdü.

Nevşehir Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, Hocaefendi'nin yaklaşık 35 yıldır ilin sosyal ve dini hayatında önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Mehmet Derin Hocaefendi'nin her yönüyle örnek oluşturan bir zat olduğuna değinen Aktaş, "Şu anda imam olan bir kardeşimiz biraz önce Hocaefendiyi anlatırken, 'İmam Hatipte okurken dersleri asar, Hoca'nın vaazlarına, sohbetlerine giderdik. Bizlerin yetişmesinde çok büyük katkıları vardır.' dedi. Yani Hocaefendi bir din adamının yapması gereken gönüllere girmeyi, insanların takdirini kazanmayı başarmış. İlde her kesimden binlerce seveni var. Cenaze namazında bulunan insanlar da bunun kanıtı. Ömür kısadır, dönüş Allah'adır. Onun için bizde gönül adamı olalım. Hocaefendi'ye Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Mehmet Derin Hoca'nın naşı Kaldırım Mezarlığı'nda toprağa verildi.