Samsun'da Şantajla Tecavüz İddiası Davası

Samsun'da zorla tecavüz ettiği genç kıza elinde tecavüz ederken görüntülerinin bulunduğunu iddia ederek şantajla tecavüzünü sürdürdüğü iddiasıyla tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden S.D. (23) adlı genç, Samsun'daki akrabalarına ziyarete gelince tanışıp arkadaş olduğu S.D. (17) adlı genç kıza zorla tecavüz edip daha sonra da elinde tecavüz ederken çekilmiş görüntülerin bulunduğunu ileri sürerek şantaj yapıp tecavüz olayını sürdürdüğü iddia edildi. Olaydan sonra tutuklanan S.D. ile, genç kız yardım isteyince genci bağlayıp darp ettikleri iddia edilen Ç.C. (24) ve İ.G.'nin (24) yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza
Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında S.D., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Mağdurenin ırzına geçmiş değilim. Kendisiyle sadece öpüştük. Ç.C. ve İ.G.'ye de ben vurmadım. Kendileri benim elimi bağladılar. Şikayetçiyim" dedi.
İ.G. ve Ç.C. ise kendilerine vuranlardan şikayetçi olduklarını belirterek, kimseyi bağlamadıklarını söylediler. Mağdure S.D. ise kendisine tecavüz eden tutuklu sanık S.D.'den şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Benim telefon numaramı bir tanıdığımızdan almış. Resmime ulaşıp üzerinde montaj yapıp çıplak hale getirmiş. Çıplak montajlı resmimi herkese göstereceğini söyleyerek benimle buluşmak istedi. Burada bana aracın içinde zorla tecavüz etti. Daha sonra MSN'de benimle görüntülü görüşerek bir araç içinde
tecavüz görüntüsü gösterdi. Görüntü çok küçük olduğu için kendimi seçemedim. Ancak, bana ait olduğunu söyledi. Bana tecavüz ederken kameraya aldığını ve onunla birlikte olmazsam bunu herkese göstereceğini ileri sürüp şantaj yaptı. Bu yolla tecavüzlerini sürdürdü. 2 kez Vezirköprü'de, 3 kez de Samsun'da bana tecavüz etti. Bu olayı İ.C. ve İ.G.'ye anlattım. Olay günü de kendilerinden yardım istedim. Bulunduğumuz eve geldiler, kavga çıktı" diye konuştu.
Sanık S.D.'nin avukatı ise mağdurenin ifadelerinde çelişki olduğunu ileri sürerek, "Mağdure, ailesine karşı mahcup olmamak için olayı abartmıştır. Olsa olsa rızasıyla ilişki söz konusudur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine tutuklu olarak yargılanan C.D.'nin tutuksuz olarak yargılanması için tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.