Kenan Evren'in Ailesinden Sert Tepki

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan ve 7

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in eşi Sekine Evren'in adını taşıyan Sekine Evren Anadolu Lisesi'nin isminin değiştirilme konusu Evren ailesinden sert tepki gördü. Evren ailesi adına damadı Erkan Gürvit ve kızı Şenay Gürvit tarafından TSO'ya gönderilen faks da "Annemizin adının da okuldan kaldırılması için toplantı yapılacağını da üzüntü ile gördük. Dirilerimiz bitti sıra ölülerimize geldi anlaşılan!"sözlerine yer verildi.
Salihli'nin Sekine Evren Anadolu Lisesi binası içinde bulunan Kenan Evren'e ait fotoğrafın okul müdürü tarafından indirilmesinin ardından başlayan okul isminin değiştirilmesi tartışmaları Evren ailesinden sert tepki gördü. Okulun yapımını üstlenen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın isim değişikliği konusunu masaya yatıracak olmasını öğrenen Evren ailesi Ticaret ve Sanayi Odası'na sert ifadelerin yer aldığı sitem dolu bir faks gönderdi.
Evren ailesi adına damadı Erkan Gürvit ve kızı Şenay Gürvit tarafından kaleme alınan faksda "Sayın Baylar, o okula Sekine Evren ismi, tarafınızdan başlatılan ama bitirilemeyen inşaatın MEB'ce bitirilmesi için yoğun çaba gösteren Sayın Evren'in çabalarına karşılık sözüm ona bir kadirşinasilik örneği olması bakımından sizin ısrarlarınızla konulmuş idi. Bizde aile olarak merhum annemizin ismini sizin şeref ve namusunuza emanet etmekle bir beis görmedik. Ne de olsa serde hemşehrilik de var güya.. ama
bilemeyiz insanların vefa duyguları, insafı ve zaman içinde bu kadar mı erozyona uğrar? 12 Eylül şudur budur demekten artık gına geldi. Bilen bilir, bilmeyen de bundan sonra öğrenmese de olur. Fakat ilk icraat olarak Evren Paşa'nın bu ülkenin nimetlerini değil külfetlerinin yüklendiği ve ömrünün 50 yılından fazlasını bu ülkeye adadığını hatırlatmak isteriz. Sayın Baylar, biz merhum annemizin isminin onun bunun oyuncağı olmasına asla izin vermeyeceğiz. Kararlarının arkasında dik duramayan zamana zemine göre
yelken açanlarla bizim işimiz olmaz. Anlaşılan yanlış yapmışız. Bu nedenle toplantılar yapmanıza gerek yok. Biz bundan böyle merhum annemizin isminin okuldan kaldırılmasını, okuldaki resimlerin de Kenan Evren Merkez Ordu Evi Lojmanları Ankara adresine gönderilmesini talep ediyoruz ve bunun derhal uygulanmasını istiyoruz. "