Bıçaklı kavgada ölen iki kişi defnedildi

Siirt'te dün gece bir düğünde başlayan tartışmanın, daha sonra bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu yaşamlarını yitiren iki kişi defnedildi.

Diyarbakır

Siirt'te dün gece bir düğünde başlayan tartışmanın, daha sonra bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu yaşamlarını yitiren iki kişi defnedildi.

Diyarbakır Adlı Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerin ardından, sabah Siirt'te getirilen Dudiran Aşiretine mensup Mehmet Can Tetik (31) ve Mehmet Şirin Tetik (28), Şeyh Musa Mezarlığı'nda defnedildi.

Aşiret mensubu bayanların feryatları arasında gerçekleştirilen cenaze törenine; aralarında AK Parti Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu'nun da bulunduğu binlerce kişi katıldı. Cenazelerin defin işlemi nedeniyle emniyet güçlerinin Şeyh Musa Mezarlığı ve civarında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Öte yandan, olayla ilgili bir açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 5 kişinin arandığını belirtti. Emniyet açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Olayın Müdürlüğümüze intikal etmesinden sonra bahse konu yere gidilerek yapılan çalışmalarda, olay yerinde iki grup arasında kavga çıktığı, çıkan kavga neticesinde M.T., M.Ş.T., L.T. ile M.C.T. isimli şahısların bıçak ile yaralandıkları tespit edilmiş ve şahıslar Siirt Devlet Hastanesi'ne intikal ettirildiklerinde M.C.T. ve M.Ş.T. isimli şahısların yaşamlarını yitirdikleri anlaşılmıştır.

Bir düğünde kız meselesi yüzünden tartışmanın çıktığı ve neticesinde T.T. isimli şahsın yaralandığı ve T.T.'nin tedavi amaçlı ilimiz devlet hastanesine gittiği, durumunu öğrenen yakınlarının hastaneye geldiği ve olayın failleri olduğunu değerlendirdikleri şahıslarla telefonla görüşerek saat 23.45'te Evren Mahallesi'nde buluştukları ve aralarında kavga çıktığı, çıkan kavgada M.C.T. ve M.Ş.T. isimli şahısların bıçakla yaralanarak hastaneye intikal ettirildikleri ve burada yaşamlarını yitirdikleri. ayrıca M.T. ve L.T. isimli şahısların ise yaralandıkları anlaşılmıştır.

Olayla bağlantısı bulunduğu değerlendirilen Ö.E., H.E., İ.E., M.E., M.Z.E. isimli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."