Özel Şahin İlköğretim Okulu'nda Afet Ve Haberleşme Tatbikatı Yapıldı

Özel Şahin İlköğretim Okulu izcilik gurubu afet ve haberleşme dalında tatbikat yaptı.

Özel Şahin İlköğretim Okulu'nda Afet Ve Haberleşme Tatbikatı Yapıldı
İngilizce öğretmeni Aylin Öz ve Sakarya Şahin Gençlik Spor Derneği Başkanı Orhan Taymaz'ın katkılarıyla gerçekleşen arama kurtarma ve haberleşmeye yönelik çalışmalar okul bahçesinde gerçekleştirildi. Program öncesi Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) ve Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ekibi ile tanışan Özel Şahin İzcilik grubu öğrencileri izci marşını okudular.
Şahin Okulları izcilik öğrencilerine arama-kurtarma konularında HAKUT Başkanı Harun Kaynak tarafından bilgi verildi. Sakarya TRAC üyeleri izcilere haberleşme konularını uygulamalı olarak gösterdiler.
Ekipler okul bahçesine girerek yer belirlemelerin ardından TRAC ekibi sahra antenlerini kurarak kısa dalga heberleşmesi, UHF-VHF bandından İzmit bölgesinde icra edilen İzcilik tatbikatındaki öğrenciler ve Düzce bölgesindeki amatör telsizciler ile telsiz muhaberesi kurarak Şahin İlköğretim Okulu izcilerini görüştürdüler.
Dünya genelinde 53'üncüsü düzenlenen İzcilik haftası etkinliklerine Türkiye İzcilik Federasyonu üyesi Sakarya Şahin Okulları Gençlik Spor Derneği ilk kez katıldı.
Okul bahçesinde guruplara ayrılan izci öğrenciler simplex kanal üzerinden telsiz muhaberesi gerçekleştirdiler.
1999 asrın felaketine Sakarya'da yakalanan ve yara almadan kurtulan, akibinden memleketi Düzce'de ikamet ederken Düzce depremini yaşayan ve oradaki depremde de yara almadan kurtulan İngilizce öğretmeni Aylin Öz, "Her iki büyük depremi de bizzat yaşadım. Allah'a şükür kazasız belasız kurtuldum. Yaşadığım iki felaketin ardından kendimi arama-kurtarma ve haberleşme dallarında gönüllü olmaya adadım" dedi.
Oymak beyleri Aylin öğretmen ile Orhan Taymaz ve Evrensel Bilgin gözetiminde icra edilen tatbikat 2,5 saat sürdü. Tatbikatın ardından bir konuşma yapan gönüllü yardımsever ve aynı zamanda amatör telsizcide olan Aylin Öğretmen Hendek Belediyesine ve Sakarya TRAC şubesine katkılarından dolayı teşekkür ederek, deprem kuşağında olmamız nedeniyle ilerleyen günlerde okul içi arama-kurtarma tatbikatları yapmak istediklerini ifade etti.
TRAC Sakarya Şube Başkanı Ahmet Çileci, İngilizce öğretmeni Aylin Öz'den gelen davete seve seve kabul ettiklerini belirterek, "Bizler deprem kuşağında yer alan bir ilde yaşıyoruz. İsteriz ki bu tür istekler değişik kurumlarca da dile getirilmeli. Hendek Arama Kurtarma Timinin ve Sakarya TRAC şubesinin tecrübelerinden herkes faydalansın. Bilgi paylaşıldıkça değer kazanır" dedi.