Kck Davası Nedeniyle Diyarbakır'da Bazı Yollar Trafiğe Kapatılıyor

Diyarbakır'da yarın görülecek olan KCK davası nedeniyle Adliye Sarayı çevresindeki yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile ilgili olarak düzenlenen operasyonda tutuklanan kapatılan DTP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve belediye başkanlarının yargılanacağı dava, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülmeye başlayacak. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede yer alan 103'ü tutuklu 151 sanık hakkında görülecek dava nedeniyle Diyarbakır Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Önlemlere ek olarak Adliye Sarayı çevresindeki yolların da tamamen trafiğe kapatılacağı bildirilirken İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"18 Ekim 2010 tarihinde ilimizde yapılacak olan KCK duruşması ile ilgili olarak Adliye Sarayı çevresinde ve Elazığ Caddesi üzerinde alınacak olan trafik tedbirleri aşağıda belirtilmiştir. Elazığ Caddesi Kışla Cad. kesişiminden akım Kışla Cad. istikametine verilecek Mobil Kavşağı trafiğe kapatılacaktır. Çamlıca Kavşağı trafiğe kapatılacak yoğunluğun durumuna göre Dağkapı kavşaktan akım Kıbrıs Cad. istikametine verilecektir. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi, Levent Lojmanları Kavşağından kapatılarak,
Askeri Hastane İstikametinden gelen akım mecburi yön olarak Elazığ Caddesi istikametine verilecektir. Belediye İle Adliye Arasında hiçbir şekilde araç bulundurulmayacak ve yol Migros ve Belediye arası trafiğe kapatılacaktır. Elazığ Caddesi Çamlıca Kavşak İle Mobil Kavşağı arasında karşılıklı olarak Park bulundurulmayacak, ayrıca yol trafiğe kapatılacaktır. Büyük Şehir Belediyesi İle Galeria arasında bulunan Dedeman'dan Elazığ Cad. Çıkış istikameti trafiğe kapatılacaktır. Bu tedbirler haricinde trafiğin
durumuna göre ekiplerimizce ek tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımızın trafik yoğunluğundan dolayı mağdur olmamaları için mecbur kalmadıkça bu yolları kullanmamaları ve alternatif güzergahları tercih etmeleri gerekmektedir."