Kayseri'de Ekmeğe Zam Yapılmayacak

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, düzenlediği basın toplantısında Kayseri'de ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, düzenlediği basın toplantısında Kayseri'de ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi. Kilci, "Bizim mücadelemiz, ekmeğin kalitesi ve gramajı konusundadır" dedi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, ekmeğe yapılacak olan zammın Türkiye'nin gündemini meşgul ettiğini belirterek, "Türkiye Fırıncılar Federasyonu ekmeğe zam konusunda bir karar aldı. Bu kararı biz kabul etmiyoruz. Zaten biz onlara üye değiliz, bizim bağlı olduğumuz birlik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'dir. Alınan bu kararı biz yönetim kurulumuz olarak istişare ettik ve zam yapılmasını gereken şartların oluşmadığına karar verdik" diye konuştu.
Kayseri'de 300 gram ekmeğin 65 kuruştan satılması yönünde karar alındığını ancak bazı üyelerin 300 gram ekmeği 50 kuruştan sattığını söyleyen Başkan Kilci, "Demek ki kar ediyorlar. Rekabet de var. Biz rekabete müdahale edemeyiz ama ekmeğin gramajı ile ilgili olarak her zaman denetimlerimiz sürüyor" dedi.
Kayseri'de satılan pide ekmek ve somun ekmeğin fiyatlarının aynı olduğunun altını çizen Başkan Kilci, getirilen tartı üzerinde pide ve somun ekmeği tarttırdı. Bir çift pide ekmek 480 gram, tek somun ekmek 315 gram olarak tartıldı. Başkan Kilci, somun ekmeğin gramajının doğru olduğunu belirterek, "Biz ekmeğin tanımının tekrar yapılmasını istiyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak ekmeğin tanımı konusunda yeniden talepte bulunacağız. Bu konuda haksızlık var" ifadelerini kullandı.
Kayseri Ticaret Odası olarak ekmeğe zam yapmayacaklarını söyleyen Başkan Hasan Ali Kilci, "Üyelerimiz tarafından bu yönde bir talep gelmedi. Bizim Kayseri Ticaret Odası olarak mücadelemiz ekmeğin gramajı, kalitesi ve tanımı konusunda olacaktır" dedi.
Başkan Kilci, toplantı sonunda sorulan bir soru üzerine, PASUMA Festivali'nin parasının, Pakistan'a giden Başbakan'ın götürdüğü 200 milyon TL'nin arasında olduğunu belirterek, "PASUMA'nın bütçesi 1,5 milyon TL olarak belirlenmişti ve organizasyon şirketi ile de her anlaşma imzalanmıştı. Biz Pakistan'ın yarasına merhem olmak için yardımda bulunmak istedik. Kayseri Ticaret Odası sözünde durur. Kayseri Ticaret Odası Başkanı merttir, dürüsttür, imaj kaybetmez" diye cevap verdi.