Tarihçi-yazar Mustafa Armağan'dan Söyleşi Ve İmza Günü

23. Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında tarih araştırmalarıyla tanınan Yazar Mustafa Armağan üniversite öğrencileri ile biraraya geldi.

Tarihçi-yazar Mustafa Armağan'dan Söyleşi Ve İmza Günü
Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, düzenlenen söyleşiye Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman'ın yanısıra Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Elemanları, öğrenciler ve birçok konuk katıldı.
Kırşehir ve Ahilik Kültürü'nün tarihiyle ilgili gerçekleştirilen söyleşinin ardından öğrencilerin tarihle ilgili merak ettikleri soruları cevaplandıran Yazar Armağan yanlı ve yanlış öğretilen tarih efsanelerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Armağan, gençlerin büyük bir tarihi mirasının üzerinde oturduğunu ve tarih bilincini yeniden canlandırarak günün devasa görünen sorunlarının bu mirastan alınacak güçle çözebileceğimizi ifade etti. Yazar Armağan sözlerini bir tarih dergisi oluşturma düşüncesinde olduklarını ve bir sayısını da Ahiliğe ayırabileceklerinin müjdesini vererek tamamladı.
Söyleşinin ardından Yazar Mustafa Armağan'a yaptığı çalışmalardan ve Ahilik Haftası Etkinliklerine katkısından dolayı Kırşehir Valisi M. Ufuk Erden ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.