İngiltere'den İran'a Bisikletli Yolculuk

Bisikleti ile İngiltere'den İran'ın başkenti Tahran'a gitmek için yola çıkan İngiliz turist Çorum'un Osmancık ilçesinde mola verdi.

İran'a kadar uzanan bisiklet seyahati için İngiltere'den 6 Ağustos'ta yola çıkan Michael Bragg(23) 69 gün süren yolculuğunun ardından Osmancık'a geldi.
İngiltere'nin Yorkshire kentinde yaşadığını ve bisiklet tutkunu olduğunu söyleyen Michael Bragg, hep hayalini kurduğu bisiklet macerasını gerçekleştirmek için yola çıktığını ifade etti.
Üniversiteyi bitirmesine rağmen kendisini halen çılgın bir genç olarak gördüğünü anlatan Bragg, macera uğruna çıktığı yolda 69 gün ilerledikten sonra Osmancık'a gelebildiğini söyledi.
Önce Bulgaristan üzerinden İstanbul'a oradan da 6 günde Osmancık'a geldiğini anlatan İngiliz turist, yollarda tek kişilik çadırında konakladığını, zorlu ve zevkli bir yolculuk yaşadığını belirtti.
Türkiye'de hep sevgi ile karşılandığını dile getiren genç turist ülkemizdeki izlenimlerini ise şöyle anlattı:
"Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Bulgaristan'dan sonra İstanbul'a geldim. İstanbul çok güzel, tarihi mekanları gezdim. 6 gün süren yolculuğun ardından Osmancık'a ulaştım. Burayı da çok sevdim. Türkiye'de karşılaştığım insanlar hep yemek ve çay ikram ediyorlar. Sıcak çayı çok seviyorum."
Tahran'a ne kadar sürede ulaşabileceği konusunda hiçbir fikrinin olmadığını söyleyen Bragg, Osmancık'ta tanıştığı Ramazan Çalışkan'ın misafiri olduktan sonra ertesi gün İpekyolu'nda seyahatine devam edecek.
Genç turistin İngiltere'den İran'a uzanan yolculuğunun her anı www.michaelbragg.co.uk kişisel internet sitesinde yakınları tarafından takip ediliyor.