DSİ Kayseri Bölge Müdürü Eker: Yozgat'ta 38 proje üzerinde çalışıyoruz

Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Yozgat'ta 38 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yozgat İl Koordina

Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Yozgat'ta 38 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Kayseri Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Yozgat, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgesi'nin içme, kullanma ve endüstri suyunu temin etmek için yapılan Musabeyli Barajı inşaatında fiziki gerçekleşme oranının yüzde 62'ye ulaştığını belirtti. Eker, "Toplam proje tutarımız 306 milyon lira. Önceki yıllar harcaması 96 milyon, 2010 yılı ödeneğimiz ise 28 milyon lira. Bu ödeneğinin 16 milyon 420 bin lirası harcanmıştır." dedi.

Yozgat, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgesi'nin içme, kullanma ve endüstri suyunu temin etmek için Musabeyli Barajı'nın yapıldığını belirten Eker, "Bu projenin 2010 yılı ödeneği 7 milyon lira. Bu proje Yozgat, Yerköy Organize Sanayi Bölgesi'ne içme, kullanma ve endüstri suyunun temini maksatlıdır. Ayrıca bin 850 hektar alanı sulayacaktır. Baraj 17,5 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahiptir. Baraj inşaatında yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bu sene 1100 kotunu hedeflemiştik 1096 kotuna ulaştık. Yaklaşık 1 milyon 800 bin metreküp dolgu yapacaktık, şuan itibariyle 1 milyon 700 bin metreküp dolguyu tamamladık. Bu projenin devamı olan Yozgat İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisleri proje çalışmaları devam ediyor, proje bitince genel müdürlüğümüz tarafından ihale edilecek." şeklinde konuştu.