YÖK Başkanı Özcan: Bursa, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ile muhteşem bir kuruma kavuştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bursa'nın Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO) ile muhteşem bir eğitim kurumuna

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bursa'nın Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO) ile muhteşem bir eğitim kurumuna kavuştuğunu belirtti.

Yusuf Ziya Özcan, Türkiye'nin tek tasarım okulu olan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) akademik yıl açılış töreni için geldiği Bursa'da Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Özcan, Bursa'ya kazandırdıkları eğitim kurumu için başta Vali Harput olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Heykel Valilik binasında akademik yıl açılışının ardından gerçekleşen ziyarette Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun tarihi binası ile birlikte kendi ayrı bir özellik kattığına dikkat çeken Özcan, "Size teşekkür ediyorum. Çünkü bu okula sahip çıktınız ve bu harika okulu Bursa'ya kazandırdınız. Okulun tarihi binaları ile muhteşem bir görüntüye sahip. Tekstilin merkezi Bursa'da böyle bir okulun açılması çok güzel bir olay, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu okulda gerçekleştirilecek çalışmalar ile sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin tasarım dünyasında söz sahibi olacağına inanıyorum." dedi.

Vali Şahabettin Harput ise, Bursa'nın Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Türkiye'de eşine az rastlanır bir eğitim kurumuna kavuştuğuna dikkat çekerek, "YÖK başkanımız da açılış vesilesi ile buradalar, bu gün ülkemizde bir ilk olan tasarım okulunu açtık. YÖK'ün Türkiye'nin önünü açacak şekilde fevkalade önemli adımlar attılar ve çok önemli hizmetler gerçekleştirildi. Üniversite olayının bütün vatan sathına yayıldığı ve bilimsel çalışmalar yapılmakta. YÖK Başkanımız da bu çalışmaları ile toplumun bütün teveccühünü kazandılar. Bu nedenle ben kendilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Osmanlı'yı kuran ve Osmanlı'ya başkentlik yapan tarihi şehirde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Harput, açılış vesilesi ile Bursa'ya gelen Başkan Özcan'ın kendilerine de ziyarette bulunmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu ifade etti.

Ziyaretin anısına Vali Harput, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve beraberindekilere İznik çinisi hediye etti.