Yayladaki yapılara taksitli satış imkanı

Adana Defterdarlığı tarafından Pozantı'da tapu iptal davası açılan arazilerin üzerinde evi bulunan veya kullanıcısı durumundaki vatandaşlara satılması

Adana Defterdarlığı tarafından Pozantı'da tapu iptal davası açılan arazilerin üzerinde evi bulunan veya kullanıcısı durumundaki vatandaşlara satılması çalışmalarına başlandı. Defterdarlık, peşin alınması gereken bedelin taksitlerle alınması noktasında Ziraat Bankası ile protokol yapıldığını bildirdi.

Adana'nın Pozantı ilçesinde 2007 yılında mera kanununda yapılan değişiklik nedeniyle yayla kapsamından çıkarılan arazileri düzenleme çalışması sürüyor. Pozantı'da 6 bin yerle ilgili açılan tapu iptal davasının 2 bin 500'ü devlet lehine sonuçlandı. Buralar Hazine adına tescil edildi. Bu araziler üzerinde evi bulunan veya kullanıcısı durumundaki vatandaşlara satılması için bir bedel tespit edildi.

Araziler, emlak vergi değeri ve rayiç bedelinin toplanarak ikiye bölünmesi ile tespit edilen bedelle vatandaşa satılığa çıkartıldı. Bu bedelin normalde peşin alınması gerektiğini ifade eden Adana Defterdarı Tamer Utkucu, ancak vatandaşa kolaylık sağlayabilmek için Ziraat Bankası ile protokol yaptıklarını söyledi. Bankanın düşük faiz oranları ile söz konusu yerleri kredilendirdiğini kaydeden Utkucu, bu sayede peşin ödeme imkanı bulunmayan vatandaşların taksitlerle bulundukları yeri satın alabileceğini kaydetti. Açılan 6 bin davadan 2 bin 500'ünün devlet lehine sonuçlandığına işaret eden Adana Defterdarı, halen davası devam eden vatandaşların da sonucunu beklemeden bu imkandan istifade edebileceğine vurgu yaptı.