MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü İnanlı emekliye ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, emekliye ayrıldı. 2003 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürüten İnanlı'n

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, emekliye ayrıldı. 2003 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürüten İnanlı'nın yerine Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Dikmen görevlendirildi.

Remzi İnanlı, yayınladığı veda mesajında eğitim camiasında 1965 yılında başladığı görevinden, emeklilik nedeniyle ayrıldığını belirtti. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü görevine 24 Mart 2003 tarihinde başladığını hatırlatan İnanlı, "Çalışmalarımız neticesinde dikkate değer mesafe aldığımıza inanıyorum. Ülkemizde okul öncesi eğitimde belirlediğimiz vizyon ve misyon doğrultusunda gerek nitelik, gerekse nicelik bakımından önemli ivme kazandık." dedi.

İnanlı, resmi anaokulu sayısının 348'den bin 450'ye; toplam kurum sayısının 11 bin 287'den 26 bin 681'e, okul öncesi eğitim alan çocuk sayısının 289 bin 118'den 980 bin 654'e, öğretmen sayısının ise 18 bin 149'dan 42 bin 716'ya yükseldiğine işaret etti.

Dostluğa, dürüstlüğe, doğruluğa değer verme çizgisinden hiçbir zaman şaşmadan eğitimin iyi ve şerefli bir temsilcisi olmaya gayret ettiğini söyleyen İnanlı, şöyle devam etti: "Her şeyin bir başlangıcı ve sonu vardır. İnsanların birbirini tanımaları için en iyi zaman da ayrılmalarına en yakın zamandır, denir. İstemeyerek de olsa üzdüğüm insanlar, ya da yaptığım hatalar olmuşsa, hiçbiri bilerek ve isteyerek olmamıştır. Hoş seda bırakarak ayrılmak düşüncesi ile başladığım görevlerimde daima kendi vicdanımda huzur duyduğumu bilmenizi isterim. Sizlerin de aynı duygular içinde görevinizi ifa ettiğinize ve aynı çizgide sürdüreceğinize inanıyorum."