Göreleli izciler, Pakistan için yardım seferberliği başlattı

Görele'de izcilik yapan çocuklar, örnek bir davranış sergileyerek okulları gezip öğrenci arkadaşlarından Pakistan için yardım topladı.

Büyük bir se

Görele'de izcilik yapan çocuklar, örnek bir davranış sergileyerek okulları gezip öğrenci arkadaşlarından Pakistan için yardım topladı.

Büyük bir sel felaketi yaşayarak sular altında kalan Pakistan için Göreleli izciler yardım seferberliği başlattı. Görele Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda başlayan kampanya büyük ilgi gördü.

Kampanya başlatan öğrenciler, Pakistan'da bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Biz az da olsa oralardaki yardıma muhtaç insanlara elimizi uzatmak istedik. Okulumuzdaki bütün öğrenci arkadaşlarımız harçlıklarından bir kısmını Pakistan için bağışladı." dedi.

Pakistanlı kadınların yüzük ve bileziklerini Türkiye için feda etmelerini unutmadıklarını belirten Göreleli İzciler, "Yardım sırası şimdi bizde diye düşündük ve oradaki kardeşlerimizin daima yanında olduğumuzu göstermek istedik." şeklinde konuştu.

Yardım kampanyasında bütün okulu gezerek yardım toplayan 3 yıldızlı izci Aleyna Yüksel, okulda yapılan yardım kampanyasının büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Yüksel, okuldaki herkesin yardım kampanyasına büyük destek verdiğini, öğretmenlerin de öncülük ettiğini ifade etti.

İzci Lideri Müsamettin Dalgıç ise "İnsanların acı içinde olduğu bir dönemde çocuklarımızın yardımseverlik duyguları ile başlattıkları yardım kampanyasına idareci ve öğretmenler olarak biz de destek verdik. Kampanyayı okul geneline de yaydık." diye konuştu.