Emeklilere Gaziantep'ten örnek proje: Hobi bahçesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi emeklilere yönelik '2. Hobi Bahçeleri Projesi'ni hayata geçirmek üzere. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi emeklilere yönelik '2. Hobi Bahçeleri Projesi'ni hayata geçirmek üzere. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, proje alanının alt yapısının tamamlandığını belirtti.

Sülü, 141 adet hobi evinin yapımının devam ettiğini, çevre düzenlenmesi ve diğer eksikliklerin Ekim 2010 sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Belediye ekipleri, emekli vatandaşlara yönelik 26 bin metrekare alan üzerinde büyük bir projeyi gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, "Yapılan çalışma kapsamında emekli vatandaşlarımızın kullanımına tahsis edilecek alan 10 metrekare ahşap kulübesi ve 90 metrekarelik bahçeler olmak üzere, toplam 100 metrekarelik bir alandan oluşmaktadır. 25 Aralık Mahallesi'nde eski hobi bahçeleri devamında toplam 20 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen Hobi Bahçesi alanında çalışmalarda sona yaklaşıldı." dedi.

Emekli vatandaşların talebi doğrultusunda 2. Hobi Bahçesi Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Sülü, "Şehir içinde dört duvar arasında yaşayan ve herhangi bir bağı bahçesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma. Amaç, ufacık da olsa işleyebileceği bir toprağın özlemini çeken ama maddi imkansızlıktan dolayı bu özlemini gideremeyen, ikinci baharlarını yaşayan emeklilerimizin toprakla buluşup istedikleri sebzeleri yetiştirebilecekleri bir ortam oluşturmak." diye konuştu.

Hasan Hüseyin Sülü, bahçelerin yapım işinin tamamlanmasının ardından belediye tarafından duyuru yapılacağı bilgisini verdi.