Bursa'dan Hollanda'ya enerji içeceği ihracı

Türkiye'nin önemli içecek markalarından biri olan İstanblue, ilk ihracatını Hollanda'ya yaptı. YES Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Bilten,

Türkiye'nin önemli içecek markalarından biri olan İstanblue, ilk ihracatını Hollanda'ya yaptı. YES Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Bilten, "İstanblue'ya enerji içeceği sektörünün vatanı kabul edilen Hollanda'da büyük ilgi var."dedi.

Türkiye'nin en önemli yerli içecek üreticilerinden İstanblue, dünyada ve Türkiye'de pazar payı hızla artan enerji içeceği sektöründe zirveye oynuyor. Bandırma'da 3 bin 200 metrekarelik kapalı tesislerinde üretimi yapan şirket, enerji içeceğinin vatanı olarak nitelendirilen Hollanda'ya ilk enerji içeceği ihracatını gerçekleştirdi. 2010 yılı sonuna kadar sadece Hollanda'ya 768 bin kutu enerji içeceği ihraç edileceğini belirten Sadi Bilten, "Bu rakam diğer ülkelere gerçekleştirilecek ihracat faaliyetleriyle daha da artıracak."şeklinde konuştu.

Üretim tesisinin saatte 7 bin 500 kutu enerji içeceği üretebildiğinin altını çizen Bilten,"Üretim kapasitemiz gerek iç, gerekse dış pazarda ihtiyacı karşılayabilecek düzeydedir. Yılbaşına kadar enerji içeceğinin yanı sıra İstanblue markasıyla limonata, soğuk çay ve light ürünlerle iç piyasada olduğu gibi Avrupa pazarında boy göstermeye devam edecektir." dedi.

İstanblue Energy Drink'in tamamen Türk markası olduğuna dikkat çeken Sadi Bilten, rakipleri karşısında en büyük avantajlarının marka değerlerinin olduğunun altını çizdi. Seri üretim süreciyle birlikte yurtdışından çok sayıda talep aldıklarına vurgu yapan Bilten, "Hollanda'nın ardından Almanya ve Belçika'dan da İstanblue'ya ciddi talepler var." şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde de 110 bayi ile pazarın lider markaları arasında yer aldıklarına dikkat çeken Sadi Bilten, "İstanblue markası olarak dış pazara dönük faaliyetlerimizle önemli bir aşama kaydettik. İç pazarda büyük rağbet gören İstanblue'yu dünyaya taşıma noktasında çalışmalarımız artarak devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yeni ürünlerimizle özellikle içecek sektörüne büyük hareketlilik getirmeyi hedefliyoruz. Bu hamlelerimizle birlikte hem pazara katma değer sağlayacak, hem de tüketicimizi daha çok memnun edeceğiz." dedi.