112 acil servis personellerine yaşam destek eğitimi

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü, 112 çalışanlarına yönelik "Çocuklarda İleri Yaşam Destek Eğitimi" kursu veriyor. Bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü, 112 çalışanlarına yönelik "Çocuklarda İleri Yaşam Destek Eğitimi" kursu veriyor. Bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir sakatlıkları azaltmak amacıyla düzenlenen programa Isparta il ve ilçelerinden 26 acil servis personeli katıldı.

Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi'nde 6 doktor tarafından uygulamalı ve teorik olarak verilen kurs 4 gün sürecek. Isparta ve ilçelerinde görev yapan tüm sağlık personeli ve doktorlara sırayla bu kursu vereceklerini belirten Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Etli, kursun sağlık personeli ve hastalar açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Etli, "Elimizde tıbbi bir donanım olmadan çocuklara ilk müdahale nasıl yapılmalı, solunum yolu açılması, kemik içerisine serum verilmesi, boğaza kaçan cismin çıkartılması gibi konularda personelimize maket üzerinde uygulamalı ve teorik olarak bilgilendiriyoruz." dedi.

Kursa katılan personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı alanlar çocuklara ilk müdahale konusunda yetkili olacak.