Sorgun Halkı Sürmeri Gecesinde Eğlendi

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde yapılacak olan yüksek okul için Sorgun Belediyesi tarafından "Sürmeli Gecesi" düzenlendi.

Sorgun Halkı Sürmeri Gecesinde Eğlendi
Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen Sürmeli Gecesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu ve Sorgunlu Sanatçı Murat Balaban konser verdi. İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Özel bir televizyondan da canlı olarak yayınladığı programın başlangıcında Sorgun Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Folklor ekibi Yozgat'ın geleneksel halk oyunlarını sundu. Daha sonra sahne alan Sanatçı Murat Balaban ve Gülşen Kutlu okudukları şarkı ve türkülerle Sorgun halkına unutulmaz bir gece yaşattı.
Programdan seyircilerin ısrarı üzerine sahneye çıkan Yozgat Valisi Necati Şentürk kendi yazdığı "Ölürüm Kanlım Olursun" adlı şiiri okuyarak dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Vali Şentürk her yerde şiir okumadığını belirterek, işin ucunda Sorgun olunca Sorgun'dan da böyle bir rica gelince kıramayacağını söyledi.
Programda bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Sürmeli deyince akla Yozgat gelmektedir. Yozgat Türkiye'nin tam ortasında Sorgun'da Yozgat'ın tam ortasındadır. İnsanları sıcak, vatanını seven, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Süvarileri harp meydanında kahramanca dövüşen, bozok diyarının evlatları sizler varolun" demişti. Atatürk'ün bu methiyesini almış bir toplumuz biz. Yozgat oldukça Sorgun oldukça bu toprağın bir karış toprağı hiçbir yere gitmez. Bizi burada şereflendiren herkese teşekkür ederim" dedi.
Gecede Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'in torunu İcran İrem Yılmaz Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya adlı şiiri ezbere okuması ayakta alkışlandı.
Programda son olarak konuşan Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, devletle damada karşı gelinmeyeceğini belirterek, " Sorgun Belediye Başkanımızda eniştemiz olur. Maruzatlarınızı biliyoruz. Yüksek okulunun yapılmasında elimden ne geliyorsa yapmak boynumun borcudur" diye konuştu.