Valisi Harput: Yazıcı'nın gözaltına alınmasına üzüldüm, ihmali olanlar varsa soruşturma açacağız

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında isim benzerliği sebebiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasını

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında isim benzerliği sebebiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasının yankıları sürüyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Çok üzgünüz, idari yönden değerlendireceğiz, zaafı, ihmali olanlar varsa soruşturma açacağız." dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliği sebebiyle gözaltına alınıp, serbest bırakılması karşısında çok üzgün olduğunu söyledi.

Konuyu idari yönden değerlendirdiklerinin altını çizen Vali Harput, "İnsanın olduğu her yerde hata olur ayrı mesele, ama bu olmaması gereken bir hata. Çünkü uzun süreden beri adliyenin savcılığın, denetiminin gözetimi ve talimatıyla önce jandarmanın sonra polisin yürüttüğü bir inceleme soruşturmaydı. Adli işlemin sonucunda böyle, hepimizi üzen ciddi bir yanlışlık olmuş. Ben sonradan öğrendim. İdarenin adli çalışmalarıyla ilgili haberi olmaz, ancak sonucundan bilgisi olur. Benim de sonuçtan bilgim oldu. Son derece üzüldüm. Güvenlik birimlerinin görevleriyle alakalı kimin nerede hatası, ihmali var mı yok mu idari yönden değerlendiriyoruz. Soruşturma açmadık ama konuyu derinlemesine değerlendiriyoruz. Soruşturmaya gerek var mı yok mu idari yönden değerlendiriyoruz. Kendisiyle görüştüm, son derece üzgündü." dedi.