Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, HSYK üyeliğine başvurdu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na sürüyor. Kamuoyunda tartışmalı isimler arasında bulunan Sincan 1.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na sürüyor. Kamuoyunda tartışmalı isimler arasında bulunan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz HSYK üyeliği için başvuru yapanlar arasında yerine aldı. Adalet Bakanlığı'na sesini duyuramadığını söyleyen Kaçmaz, "Sesimi onlara daha yakından duyurabilmek için adayım." dedi.

YSK'ya HSYK üyeliği için başvuru yapan Kaçmaz, çıkışta kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı'na sesini duyuramadığını aktaran Kaçmaz, "Neden HSYK'ya adayım? Benim gibi hiçbir hakim savcının bu duruma düşmemesi için, sesimi onlara daha yakından duyurabilmek için adayım." dedi.

Bakanlığa basın aracılığıyla açıklama yaptığını kaydeden Kaçmaz, karşılık bulamadığını bu yüzden kendilerine daha yakın çalışmak istediğini söyledi. Bir gazetecinin "Ümitli misiniz?" sorusuna, "Ümitliyim" cevabını veren Kaçmaz, YARSAV'da gizli liste iddialarına da değindi. Kendisinin YARSAV üyesi olduğunu hatırlatan Kaçmaz, "YARSAV üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Ancak böyle bir liste yok. Ben tam bağımsız, tarafsız yargıyı temsilen adayım." şeklinde konuştu.

HSYK üyeliğine başvuru yapan Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan ise işlenen sürecin bu konuda kendilerine çaba göstermeleri gerektiği yönünde teşvik edici olduğunu söyledi. Olayın bir seçim olmadığını belirten Kızırarslan şöyle devam etti: "Aslında burada hakim ve savcı arkadaşların meslek namusunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinin bundan sonraki devamıyla ilgili bir tercih hakkı kullanacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle eğer aday olmasaydım kendimi eksik hissederdim. Bu konudaki bütün hakim savcı arkadaşlarımızın en doğru yolu kendi vicdanlarında bulacağını düşünüyorum."