Ordu Belediye Başkanı Torun: Teleferik inşaatı durdu ama sözümüzün arkasındayız

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Teleferik inşaatı durdu, devam etmeyecek gibi bir izlenim var, ama verdiğimiz sözün arkasındayız." dedi.

Ordu

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Teleferik inşaatı durdu, devam etmeyecek gibi bir izlenim var, ama verdiğimiz sözün arkasındayız." dedi.

Ordu'nun 40 yıllık hayali olan teleferik projesinde direk yerlerinin betonları dökülüyor. Başkan Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur ile birlikte direk yerlerindeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Torun toplam 7 direkten oluşan teleferik ayaklarının beton dökme işlemlerinin devam ettiğini belirterek, ekim ayı ortalarında bu işlemin tamamlanacağını ve hemen ardından İtalya'da imalatı devam eden malzemelerin Ordu'ya getirilerek montaj çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Torun, Ordu için turizmde bir milat olacak teleferik projesi tamamlandığında Ordu kentinin farklılığının daha da çok hissedileceğini ifade etti.

Torun, "Teleferik inşaatımız süratle devam ediyor. Şu anda direk yerlerinde dökülen betonları inceledik. Alt istasyonun yanı sıra Boztepe'deki varış istasyonu, yani üst istasyonda da inşaatlarımız devam ediyor. Önümüzdeki ay da direkler, halatlar ve kabinlerle ilgili transferler gerçekleşecek. Şu anda her şey yolunda, planlanan ve programlanan ölçüde devam ediyor. Kamuoyunda sanki durdu, devam etmeyecek gibi bir izlenim var. Şundan kesinlikle emin olalım. Bizler verdiğimiz sözün arkasındayız. Bazı nedenlerden dolayı süre biraz uzadı. Ama çalışmayla ilgili şu anda bir sıkıntımız yok, en kısa sürede bitireceğiz. Teleferik bittiğinde sahilden Boztepe'ye hep beraber teleferikle çıkacağız ve teleferiği kullanmanın keyfini yaşayacağız." açıklamasını yaptı.