Okuma Yazma Bilmeyen Almanya Yolcusu Kadınların Büyük Azmi

Gaziantep ve çevre illerden Elbim Almanca Kursu'na gelen ve okuma yazma bilmeyen 4 kadın eşlerine ve çocuklarına kavuşmak için Türkçeyi öğrendikten sonra Almanya Vize Sınavını kazandı.

2007 yılında Almanya'da çıkan bir yasa ile sınava tabi tutulan Türk vatandaşların aile birleşimi konusundaki mücadelesi herkesi şaşırtıyor. Özellikle Türkçe bilmeyen kadınlar Almanya'ya yolunu açacak olan A2 sınavı için büyük bir mücadele veriyor. Almanya vize sınavını geçe bilmek için Gaziantep ve çevre illerden Elbim Almanca Kursuna gelen kadınların çabası herkesi şaşırtıyor. Okuma yazması olmayan kadınlar eşlerine ve çocuklarına kavuşa bilmek için 3 ay içinde Türkçe ve beraberinde Almancayı öğrendi.
Kısa sürede eğitimlerini tamamlayan Fehime Bilen, Hatice Kaynarca, Naime Doğan ve Hatice Gümüş Elbim Almanca Dil Kursu'na teşekkür ederek, "Daha önce adımızı bile yazamıyorduk. Yani okumamız ve yazmamız hiç yoktu. Burada Derya Öğretmenimiz bizlere Türkçe okuma yazmayı öğrettik. Bu öğretmenimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkçe okuma yazmayı öğrendikten sonra Almancayı da temel düzeyde öğrendik. Sadece A2 sınavı değil bu sınavı kazanmamıza rağmen buradaki yetkililer vizenin alınması konusunda bizlere
çok yardımcı oldular. Ailemizi Almanya'da bir araya toplayan Elbim kursu yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Elbim Meslek Kursları Müdürü Derya Uygurlu Almanca Dil Kursuna yazılan ve okuma yazma bilmeyen yaşı ilerlemiş kursiyerleri hemen Türkçe okuma yazma eğitimine aldıklarını söyledi. Uygurlu, "Bizim için okuma yazması olmayan kursiyerlerin tek sınavda başarılı olmasıdır. Bunu da başara bilmek için kursiyerlerimizle hummalı bir eğitime giriyoruz. Başarma azmi olan ve okuma yazması olmayan bu 4 kursiyerimiz 3 aylık eğitimin ardından girdikleri ilk sınavda başarı elde ettiler. Bu başarıları sayesinde şimdi
Almanya'daki ailelerine kavuşacaklar" dedi.
Almanca Öğretmeni Gülseren Doğan ise öğrencileri A2 sınavına yoğun ve sistemli bir programla hazırladıklarını ifade ederek, son sınavda da önemli bir başarı sağladıklarını söyledi.