Kaymakam Türkoğlu, Ahmetler köyü öğrencilerini ziyaret etti

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ahmetler köyü öğrencileri hayatlarında ilk defa mülki amir görmenin sevincini yaşadı. Manavgat Kaymakamı Hacı İbra

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ahmetler köyü öğrencileri hayatlarında ilk defa mülki amir görmenin sevincini yaşadı. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilçeye 41 kilometre uzaklıktaki toplam 15 öğrencisi bulunan Ahmetler Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Kaymakam Türkoğlu, öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yıllarını tebrik ederek elleriyle çikolata ikram ederek hikaye kitabı hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'de okulun tek öğretmeni Saim Yiğen'e Türk bayrağı hediye etti. Öğrencilere, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşta kazanıldığını hatırlatan Türkoğlu, anne ve babalarında çocuklarına örnek model oluşturması için günlük en az bir saat birlikte kitap okuması gerektiğini söyledi. Bir milletin geleceğini eğitimli insan gücünün belirleyeceğini belirten Türkoğlu, okumadan bilgi sahibi olmanın imkansız olduğunu kaydetti. Türkoğlu, "Bilginin temelini okuma oluşturur. Kitap okumaya her vakit ayırın. Düzenli kitap okuma alışkanlığı dersleri de kısa sürede kavramaya öncülük eder. Dünyada en güzel dost ve arkadaş kitaptır." diye konuştu.

Kaymakam Türkoğlu, ilçede 250 derslik açık bulunduğunu, okul yapımı için hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini kaydetti.