İZKA ve Eurodesk gençlere yol haritası çiziyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Eurodesk işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençler İçin Fırsa

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Eurodesk işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençler İçin Fırsatlar" isimli bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi oldu. Şehirdeki üniversitelerden çok sayıda öğrencinin yanısıra akademisyenlerin de katıldığı toplantıda, Ulusal Ajans'ın gençlik programlarıyla gençlere fırsatlar sunan kurum ve kuruluşlar tanıtıldı. Toplantı kapsamında İZKA, AIESEC, üniversitelerin Erasmus koordinatörlükleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix Birimi, KOSGEB, EGESEM ve Ulusal Ajans yetkilileri, sundukları imkanları anlatarak gençlere gelecekleri için yol haritası çizdi.

Toplantıda konuşan İZKA Program Yönetim Birim Başkanı Sedef Özer, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek gençlerin eğitim ve iş imkanları açısından desteklenmesinin önemine değindi. Özer, "İZKA olarak görevimiz sadece kaynak aktarmak değil, aynı zamanda hayata proje bazlı bakış açısı da sağlamak. O anlamda bu toplantı ve devamında yapılacak eğitimler çok önemli. Gençlik projeleri, sağladığı kaynakların yanısıra gençlere proje yazma bilinci kazandırarak vizyon kazandırmaktadır. Geleceğimizi oluşturacak gençlerin vizyonu, aslında bizim vizyonumuzdur. İzmir, bu fonlardan yeterince faydalanamıyor. Vereceğimiz eğitimlerle gençlerimizin daha çok proje yazmasını, bunlarla kültürlerarası işbirliğinin gelişmesini umuyoruz." dedi.

İZKA Uzmanı Halit Duran ise, "İzmir'in sosyoekonomik koşullarını yükseltmeyi ve bölgenin sorunları için çözüm üretmeyi öncelikli hedef olarak belirledik. Sorunların çözülmesi ve yeni girişimciler için kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin uyumlu bir şekilde çalışması için çaba gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

İZKA ve Eurodesk işbirliğiyle ekim ayında düzenlenecek "Avrupa Birliği Gençlik Programları Eğitimi" kapsamındaki program hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan İzmir MEM Proje Ekip Üyesi ve Ulusal Ajans Eğitmeni Serkut Kızanlıklı da, "İzmir'deki üniversitelerde okuyan 100 öğrenci ve gençlik politikalarını belirleyen kurumlardan 25 kişiye, proje hazırlama konusunda eğitim vereceğiz." dedi. Eurodesk'in, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa bilgi aktarım ağı olduğunu ifade eden Kızanlıklı, isteyenlere gençlik fonları ya da Avrupa Birliği programlarını tanıttıklarını sözlerine ekledi.