Işık Dershaneleri şampiyonlarını eğitim bursu ve bilgisayarla ödüllendirdi

Işık Dershaneleri, 2010'da LGS, LYS ve SBS'de Türkiye ve Adana'da dereceye giren 33 öğrencisini ödüllendirdi. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödü

Işık Dershaneleri, 2010'da LGS, LYS ve SBS'de Türkiye ve Adana'da dereceye giren 33 öğrencisini ödüllendirdi. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde şampiyon öğrencilere eğitim bursu ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programın açılışında konuşan Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, başarıda zekanın yanında planlı çalışmanın şart olduğunu söyledi. Deniz, bu hususta Işık Dershanesi öğrencisi YGS Türkiye 1.'si Kemal Sarı'yı örnek gösterdi. Konuşmalarında Işık Dershaneleri'nin faaliyetlerinden övgüyle bahseden Deniz, geçmiş yıllarda çocuklarının da aynı kurumlarda üniversite sınavına hazırlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, eğitimde nicelikten ziyade nitelik aradıklarını ifade etti. Işık Dershaneleri'nin başta Türkiye'nin seçkin üniversiteleri olmak üzere lise ve dengi okullara gönderdiği başarılı öğrencilerle takdir topladığına işaret eden Büyükfırat, Milli Eğitim olarak hedeflerinin 'adam gibi adam yetiştirmek' olduğunun altını çizdi. Adana'nı YGS, LYS ve SBS sıralamasında daha iyi noktalara çıkması çalıştıklarını anlatan Büyükfırat, "Devletini, milletini seven; öz güveni yerinde gençlerin yetiştirilmek zorundayız. Aksi halde maksadımız robot yetiştirmek değildir." diye konuştu.

Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak ise yıllardır yetiştirdiği başarılı öğrencileriyle öne çıkan Işık Dershanesi yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti. Yurdabak, "Keşke bu dershane ile daha önce tanışsaydım." ifadelerini kullandı.