Investcorp, Tiryaki Agro'ya 50 milyon dolarla ortak oldu

Alternatif yatırımlar konusunda uzmanlaşan portföy yönetim şirketi Investcorp ve tarımsal ürünler sektöründe Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Tir

Alternatif yatırımlar konusunda uzmanlaşan portföy yönetim şirketi Investcorp ve tarımsal ürünler sektöründe Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Tiryaki Agro ortaklığa gitti. Investcorp'un Gulf Opportunity Fon'undan yapacağı 50 milyon dolar yatırımla Tiryaki Agro'nun azınlık ortağı oldu.

Anlaşma, Investcorp'un Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgelerini kapsayan 1 milyar dolar özel sermaye fonu olan Gulf Opportunity'nin dördüncü yatırımı oldu. Investcorp'un Körfez Bölgesi'nden Sorumlu Başkanı (Investcorp's President, Gulf Business) Mohammed Al Shroogi, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Tiryaki Agro ile bu ortaklığı kurmuş olmaktan dolayı çok memnunuz. Bu ortaklık Investcorp'un farklı bölgelerde yüksek kaliteli yatırım fırsatları yaratma yeteneğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. İşbirliği anlayışımızı açıkca ifade ederek son derece güçlü aile işletmeleriyle sağlam ortaklıklar geliştirebiliyoruz. Bu anlaşma Investcorp'un Gulf Opportunity Fon'un böyle şirketlerin büyümesi ve rekabetçiliğinin gelişmesine yaptığı katkının en güzel göstergesidir. Bu, Investcorp'un büyümesi açısından pek çok fırsatlar barındırdığına inandığımız bir ülke olan Türkiye'deki ilk yatırımımızdır."

Sermaye öncelikle, Tiryaki Agro'nun büyümesini destekleyecek ve bölgedeki farklı pazarlara açılmasını sağlayacak yeni yatırımlar yapmak için kullanılacak. Tiryakioğlu Ailesi tarafından 1965 yılında Gaziantep'te kurulan şirket, Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu, Amerika ve Asya genelinde, konvansiyonel ve organik tahıl, bakliyat, yağlı tohumlar, yem ve kuruyemiş gibi ürünlerin tedarik, üretim, depolama ve ticaretini yapıyor. Tiryaki Agro'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da ortaklık ile ilgili şunları söyledi:

"Nesiller boyunca ailemiz, Tiryaki Agro'nun sektöründe lider şirket haline gelmesi için çaba gösterdi. Bugünkü konumumuz, şirket aktiflerimizi, tedarik kaynaklarımızı ve hizmet kalitemizi geliştirmek üzere sürekli yatırım yapmamızın sonucudur. Büyümemizin bundan sonraki aşaması için değerlendirdiğimiz farklı alternatifler vardı. Biz bunların arasından Investcorp ile çalışmayı tercih ettik çünkü Tiryaki Agro'nun büyümesini hızlandıracak benzersiz bir anlayışa ve güçlü olanaklara sahipler. Yakın bir ortaklık içinde işbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."