İncil Yakmak İsteyen Cemil Baran'a Polis İzin Vermedi

Liseli Münevver Karabulut cinayetine ilişkin yaptığı açıklamalar ve ortaya attığı iddialarla adını duyuran gazeteci Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda İncil yakmak istedi

Liseli Münevver Karabulut cinayetine ilişkin yaptığı açıklamalar ve ortaya attığı iddialarla adını duyuran gazeteci Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda İncil yakmak istedi. ABD'de Kuran'ı Kerim'e yönelik saldırıya tepki amacıyla kişisel bir eylem yapmak istediğini belirten Baran'a, polis izin vermedi.
Cemil Baran, öğlen saatlerinde Taksim Meydanı'na geldi. Polisin herhangi bir müdahalesine maruz kalmamak için hızlı hareket ettiği gözlenen Baran, kısa bir açıklama yaparak, "11 Eylül'de sapık papaz önderliğindeki kafirlerin, 3 adet Kuran'ı Kerim sayfasını yakmasına daha fazla sessiz kalamayarak, 2 adet sahte İncil'i yakmaya karar verdim. Eylemim tamamen kişisel ve tek başıma gerçekleştiriyorum. Çünkü Kuran'ı Kerim'de terörü destekleyen bir ayet ve hadis yoktur. Allah, 'bir insan öldüren, bütün insanlığı
öldürmüş' der" dedi.
Açıklamasının ardından yanında getirdiği benzin dolu şişe ve 2 İncil'i çıkaran Baran, eylemini gerçekleştirmek istedi. Güvenlik önlemleri alan polis, İncil ve benzine el koyarak Baran'ın eylemi gerçekleştirmesine izin vermedi.
Polisin müdahalesi üzerine, "Zaten yakmayacaktım. Ben, İncil'i yakacak kadar kötü değilim" diyen Baran, bir araca binerek Taksim'den ayrıldı.