Hekim Süt Giresun Makine Mühendisleri Odası İşbirliği İle Kurs Açtı

Giresun'da, özellikle KOSGEB türü işletmelerin ihtiyaç duyduğu eleman sıkıntısını gidermek üzere Buhar Kazanları İşletmesi Ateşçi Kursu açıldı.

Hekim Süt Giresun Makine Mühendisleri Odası İşbirliği İle Kurs Açtı
Giresun Makine Mühendisleri Odası'nın desteği ile açılan kurs, Hekim Süt Endüstrisi Gıda ve Yapı Sanayi Ticaret A.Ş Sosyal Tesislerinde, teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde sürüyor.
Hekim Süt Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, Giresun'da bu konuda bir ihtiyaç olduğunu saptadıklarını belirterek, "Bu kurs teknik özellikli ve güvenlik içerikli olduğu için her yerde açılmasına onay verilmiyor. Şartları yerine getirdik. 7 yıl önce de firmamız tarafından bu kurs açılmıştı. Bir meslek edindirme kursu olduğu için bitirenler aldıkları resmi onaylı belgelerle iş bulmakta sıkıntı çekmeyecekler. Dolayısıyla Hekim Süt olarak kentimizde istihdam yaratılmasına da katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Makine Mühendisleri Odası'na teşekkür ediyoruz" dedi.
Diğer alanlarda kurs açılmasına önderlik edeceklerini belirten Bayrak, talep olması halinde bu ve diğer alanlarda da kursların açılmasına önderlik edeceklerini, Buhar Kazanları İşletmesi Ateşçi Kursu'nu bitirenler, aldıkları belgelerle KOSGEB türü işletmelerde işe girebileceklerini söyledi.
Kurs eğitmenlerinden Hasan Erden ise, "İş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda teknik kursların açılması için firmalarla işbirliği yapıyoruz. Hekim Süt'ün talebini değerlendirerek bu kursun açılmasını sağladık. Avrupa Birliği (AB) Uyum yasaları çerçevesinde artık iş yeterliliği belgeleri aranıyor. Bu kursa katılanların aldıkları belgeler de bunun için önemli" diye konuştu.