Büyükelçi Emie açıkladı: Fransızlar Uludağ'a yatırım yapmaya niyetli

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Fransa'nın Türkiye'deki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu belirterek, "Ekonomik anlamda ilişkileri

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Fransa'nın Türkiye'deki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu belirterek, "Ekonomik anlamda ilişkilerimizi artırmayı planlıyoruz, Bursa Uludağ'la ilgili projelerde de şirketlerimiz ilgi gösteriyor." dedi.

Fransız Büyükelçi Bernard Emie, Bursa Valisi Şahaettin Harput'u makamında ziyaret etti. Ziyarete Türkçe konuşmayla başlayan Bernard Emié'e Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" diyerek kestane şekeri ikram etti. Fransa Büyükelçiliği ve konsolosluk yetkilileriyle birlikte Bursa'ya çıkarma yapan Bernard Emié, Fransa'nın Bursa'daki yatırımlarına dikkat çekti. Hali hazırda Fransız işadamlarının Bursa'da yaptığı yatırımlarda 15 bin kişinin istihdam edildiğini, bunun da yaklaşık 100 bin kişiye yaşam şartları sağladığını belirten Bernard Emié, fransa'nın Türkiye'deki yatırım cirosunun 20 milyar dolar olduğunu söyledi. Bursa'nın özel bir şehir olduğunu vurgu yapan Emié, Fransız uzmanların Uludağ eteklerindeki Alaçam bölgesinde incelemelerde bulunarak rapor hazırladıklarını kaydetti. Fransız şirketlerin Uludağ'la ilgilenebileceğine dikkat çeken Büyükelçi Bernard Emié, "Uludağ'daki pistleri zaten çok iyi biliyoruz; çünkü her yıl Bursa fahri konsolosumuz ile kayak yapmaya geliyoruz. Valiliğin Uludağ ve etekleriyle ilgili çalışmalarına destek vermiştik. Uludağ'daki çevre düzenlemeleri konusunda Fransız şirketlerinin katılmasını isteriz." dedi. Büyükelçi Emié, Bursa Valisi Harput'un çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirterek, Fransa'nın bir şehri ile Bursa'nın kardeş şehir olmasını istediğini söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Kestel ilçesi yakınlarındaki Alaçam bölgesinin kayak merkezi olması yönünde Fransız iki uzmanın bölgeye gelerek incelemelerde bulunduklarını ve bu çalışmaları rapor haline getirdiklerini hatırlattı. Bursa'nın otomotiv üssü olduğunu anlatan Vali Harput, "Bursa Türkiye'nin otomotiv üretiminin yüzde 72'sini karşılıyor. Otomotiv ihracatının da yüzde 63'ünü karşılayan bir kentte yaşıyoruz. Ülkemizin ihracatında da önemli bir yere sahibiz. İki ülke arasındaki ilişkilerin artmasından yanayız" dedi.