Bahçeli: AKP ve CHP bir anayasa değişikliği yaparsa ülkede kaos çıkar

Kars Ardahan ve Iğdır seçim gezileri kapsamında Ardahan'a gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, 'yeni anayasa değişikliğini AK Parti ve CHP anlaşıyoruz diy

Kars Ardahan ve Iğdır seçim gezileri kapsamında Ardahan'a gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, 'yeni anayasa değişikliğini AK Parti ve CHP anlaşıyoruz diyerek yaparsa ülkenin kaosa sürükleneceğini' iddia etti.

Bahçeli, Ardahan'da parti il binasının balkonunda yaptığı konuşmada yeni anayasa değişikliğinin uzlaşarak yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Meclis'te temsil edilen veya grubu bulunan siyasi partiler olmak üzere meclis başkanlığının başkanlığında partilerin temsilcilerini oluşturan bir anayasa değişikliği komisyonu oluşturulmalıdır. Hükümet nasıl bir anayasa değişikliği istiyorsa o komisyona getirmeli. Diğer siyasi partiler de nasıl değişiklik istiyorsa o komisyona taşımalı, komisyonda tartışılmalı. Uzlaşmaya varılmış olan maddeler bir demokratik sözleşme olarak kabul edilmeli ve 2011 seçimlerinden sonra oluşan Meclis'e sunulmalı. Uzlaşılmış bir değişiklik üzerinde Türkiye'yi yormadan, Türkiye'yi kaosa kargaşaya sürüklemeden 21 yüzyılı anlamlandıracak ve Türkiye'yi müreffeh kılacak bir değişiklik yapılır ise ülkeye faydalı olur. Ama şimdiden kalkıp biz CHP'yle birlikte bunu yaparız, onun için şimdiden 'bazı maddelerde anlaşıyoruz' diyerek, uzlaşma kavramının ötesinde AKP'nin yönlendirmesiyle bir anayasa değişikliğine gidilir ise ülkemiz çok büyük bir krize, kargaşaya, kaosa sürüklenmiş olur ki, bunun altından AKP kalkamaz, başta da Recep Tayyip Erdoğan kalkamaz." dedi.

Bahçeli, hayır oyununda iktidar tarafından iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Ayrıştırma oyunlarına girmemiz lazım, o yüzden bir demokrat açılım veya PKK açılımı gerçekleştireceğiz diyerek yapılmış olan bir anayasa değişikliği, bir kapı olarak gelecekteki yapılacak olan anayasa değişikleri için görülür ise o zaman hayır oyunun anlamı çok daha iyi anlaşılmış olur ve hayır oyu bu hükümet tarafından dikkate alınmalıdır. 26 maddelik anayasa değişikliğini hala devam ettireceğim, diyerek başlangıçta başardım, şimdi daha fazla bir anayasa değişikliği yapacağım, diyerek Türkiye'nin Allah muhafaza bölünmesine fırsat tanıyacak hatalar zincirini işler ise Türkiye çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalır. Bir iç savaş tehlikesi Türkiye'nin huzurunu, istikrarını kaçırır ve bir kardeş kavgasının işareti olarak görülür." diye konuştu.

Bahçeli, demokratikleştirme adı altında yapılan tartışma programlarının izlenmemesi gerektiğini belirterek, ülkenin asıl sorunun işsizlik olduğunu söyledi.