Acı çekerek ifadeye geldi Bitlis'i ve JİTEM'i anlattı

Bugün de ifade verme işlemi devam edecek olan Doğan'ın, Bitlis'in ölümü ve JİTEM'le ilgili sorulara detay...


Bugün de ifade verme işlemi devam edecek olan Doğan'ın, Bitlis'in ölümü ve JİTEM'le ilgili sorulara detaylı yanıtlar verdiği öğrenildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne dün sabah saat 09.00'da Mercedes marka makam otomobiliyle gelen Arif Doğan'a, adliyeye kadar üç sivil polis eşlik etti. Hâkim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri alınan Doğan, kendisine eşlik eden sivil polislerin yardımıyla aracından indirildi. Birçok rahatsızlığı bulunan ve solunum yetmezliği nedeniyle adliyeye gelişi sırasında yol boyunca araç içindeki oksijen solunum cihazına bağlı kalan Doğan, araçtan indirildiği sırada acı çekerek sık sık bağırdı. Otomobilin bagajından çıkarılan tekerlekli sandalyeye bindirilen Doğan, daha sonra soruşturmayı yürüten savcı Öz'ün bulunduğu kata asansörle çıkarıldı. 

'İstirahat edeceğim'
Adliyede savcı Öz'e toplam 8 saat kadar ifade veren Doğan, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine, "İfadem bitsin ondan sonra efendim. Yarın  ifadem öğleden sonra devam edecek. Çok teşekkür ediyorum. Sizlere sonra açıklama yapacağım. Müsaade edin rahatsızım da biraz. İstirahat edeceğim" diyerek adliyeden ayrıldı.
Sorgusu sırasında rahasızlığı nedeniyle oksijen maskesi kullanan emekli Doğan'a, Savcı Zekeriya Öz'ün Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin sorular yönelttiği, Doğan'ın da bu sorulara detaylı yanıtlar verdiği öğrenildi. Savcı Öz'ün, JİTEM'in görevleri ve faaliyet alanına ilişkin çok sayıda soru sorması üzerine emekli Albay Arif Doğan'ın Savcı Öz'e, JİTEM'i de uzun uzun anlattığı ifade edildi.
İnternete düşen ses kaydına ilişkin sorular da sorulan Arif Doğan'a faili meçhul cinayetlere dair herhangi bir soru yöneltilmediği iddia edildi.
Emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu ileri sürülen ve internete düşen ses kaydında, "JİTEM'i ben kurdum" diyen ve Albay Arif Doğan olduğu iddia edilen kişi, aynı zamanda, "Alevi-Sünni kavgası için Alevilere saldıracak sakallı bir ekip kurdum. 7 bin ruhsatsız silah dağıtıp terörist yetiştirdim. 10 bin silahlı adamla suç örgütlerini yönettim" ifadelerini kullanmıştı. 

Tartışılacak iddia
Ses kaydında, şüpheli bir uçak kazasında şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'i de JİTEM ekibinin öldürdüğünü öne sürmüştü. Konuşmada, Bitlis'e suikastı JİTEM komutanlarından Cem Ersever'in düzenlediğini öne sürülmüş ve "Ben destek vermezsem nah öldürürlerdi" denilmişti.Â