Haraç isteyen şahsı av tüfeği ile öldürdü

Kağıthane'de bir market sahibi, kendisinden haraç istediği iddia edilen Murat Söyler'i (34), av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Söyler, hayatını kaybetti. Zanlı market sahibi ise silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, Kağıthane Hamidiye Mahallesi Girne Caddesi Dilaver Sokak'ta bulunan Huzur Market'te saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 10 gün önce cezaevinden çıkan Murat Söyler, Ahmet D.'nin sahibi olduğu markete gelerek haraç istedi. Ahmet D., daha önce de kendisinden haraç isteyen Söyler'le tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet D., tezgahın altındaki av tüfeğini alarak Murat Söyler'e ateş etmeye başladı. Silah seslerini duyarak olay yerine gelen vatandaşlar, durumu hemen polise ve 112 ekiplerine bildirdi. Karın boşluğuna 5 kurşun isabet eden Murat Söyler, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Söyler, hastanede hayatını kaybetti.
Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, Ahmet D.'yi olayda kullandığı av tüfeği ile birlikte yakaladı. Markette ayrıca bir adet de kurusıkı tabanca bulundu. Ahmet D., Kağıthane Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis ekipleri, olay yerini emniyet şeridiyle kapatarak incelemelerde bulundu.
Olayı haber alan Murat Söyler'in yakınları, olay yerinde ve hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Söyler'in yakınları, hastane önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engellemeye çalıştı.
Olayda yaşamını yitiren Murat Söyler'in gasp ve benzeri suçlardan sabıkası olduğu ve cezaevinden 10 gün önce çıktığı öğrenildi.
Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.