Facebook'taki İslâm harfleri grubuna yoğun ilgi

Facebook'taki 'İslâm harfleri' grubu kısa zamanda ciddi üye sayısına ulaştı.

Facebook’taki ‘İslâm harfleri’ grubu kısa zamanda ciddi üye sayısına ulaştı.

Çağdaş kesimlerin de ‘Sonuna kadar Latin harfleri’ şeklinde grup kuracağı gelen bilgiler arasında…
Cumhuriyet döneminde yapılan harf inkılabıyla kökeninden koparılan Türk insanı, merakını sanal ortamda gideriyor. Sanal paylaşım sitesi Facebook’ta açılan ‘İslâm harfleri’ grubu kısa zamanda 6 bin üye sayısına ulaştı.

Üyelerine videolarla ders ders Osmanlıca’yı öğreten grup, yaptığı diğer paylaşımlarda da üyelerini hat sanatının güzellikleriyle baş başa bırakıyor. Videolarla Osmanlıca derslerini öğreten ‘İslâm Harfleri’ grubu Osmanlıca’nın fıtrata uygun bir lisan olduğu görüşünü savunuyor. Hattı tezhip ve ebru sanatının güzellikleriyle buluşturan fotoğrafları da sitede paylaşan grup, ayrıca liselerde Osmanlı dersi okutulmasından yana...

Üyeleriyle Osmanlı tuğraları, besmele-i şerifler, mabed yazılarını paylaşan grup zaman zaman da hat sanatıyla ilgili hikayeleri paylaşıyor... Facebook’taki grupta bazı illerde bulunan Osmanlıca kurslarının duyuruları da yapılarak üyelerin bu kurslardan haberdar olmaları sağlanıyor. Facebook’taki ‘İslâm Harfleri’ grubuna karşı Latin harfleriyle ilgili bir grubun olmaması şaşırtıcı bulunuyor. Çağdaş kesimlerin aynı ortamda ‘Sonuna kadar Latin harfleri’ isimli bir grup kurması bekleniyor.