Eroğlu müzakerelere karşı olmadığını söyledi

Eroğlu görüşmelerin karşısında olmadığını, ancak Rum tarafının istediği şekilde değil, bizim isteklerimizi de dikkate alan bir anlaşma arayışı içinde olacağını söyledi.

Eroğlu müzakerelere karşı olmadığını söyledi
Kıbrıs konusundaki müzakerelerin devam ettiğini ve pazartesi günü hızlandırılmış müzakerelere başlanacağını hatırlatan Eroğlu, “Eroğlu anketlerde önde görünüyor, Cumhurbaşkanı seçilirse müzakereleri durduracak” yorumlarının doğru olmadığını ifade etti.

UBP’nin Kıbrıs Türk halkının nabzını tutan bir parti olduğunu belirten ve Kıbrıs Türk halkının nabzını müzakere masasında da hissettiren bir parti olacaklarını savunan Eroğlu, yalan haberlerle avantaj sağlatmaya çalışanların da hayal kırıklığı içine gireceğini ifade etti.

Başbakan Derviş Eroğlu, ‘Cumhurbaşkanı seçilirse müzakereleri durduracak’ yönünde ismi üzerinden spekülasyon yapıldığını belirterek, bunun doğru olmadığını söyledi. Kıbrıs konusundaki müzakerelerin devam ettiğini ve pazartesi günü hızlandırılmış müzakerelere başlanacağını hatırlatan Eroğlu, “Eroğlu anketlerde önde görünüyor, Cumhurbaşkanı seçilirse müzakereleri durduracak” yorumlarının doğru olmadığını belirtti.

Muhalefet yetkilileri, Güney’deki siyasiler ve basın organları yanında bazı AB yetkilileri tarafından da yapılan bu spekülasyonların doğru olmadığını belirten Eroğlu, anlaşmaya varabilmek için müzakerelere devam etmenin şart olduğunu, UBP olarak müzakerelerin hiçbir zaman karşısında olmadıklarını söyledi.

Eroğlu, “Ancak her partinin kendine göre düşünceleri vardır. UBP’nin de düşünceleri var. Kıbrıs’ta muhtemel anlaşmanın nasıl olması gerektiği yönünde çalışmalarımız da var. Görüşmelerin karşısında değiliz, ancak Rum tarafının istediği şekilde bir anlaşma değil, bizim isteklerimizi de dikkate alan bir anlaşma arayışı içerisinde olacağız” dedi.

KIBRIS TÜRK HALKININ NABZINI TUTMAK

UBP’nin Kıbrıs Türk halkının nabzını tutan bir parti olduğunu belirten Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkının nabzını müzakere masasında da hissettiren bir parti olacağız” dedi. Eroğlu, yalan haberlerle avantaj sağlatmaya çalışanların da hayal kırıklığı içine gideceğini ifade etti.