Egemen Bağış'tan erken seçim yorumu

Başmüzakereci Egemen Bağış'tan erken seçim yorumu: “2010 yılında bazı apartman yöneticilikleri seçimleri olabilir, onun dışında herhangi bir seçim yok”

Egemen Bağış'tan erken seçim yorumu
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Genel Sekreterliği’nde düzenlenen, AB Daimi Temas Noktaları’nın katıldığı İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısında konuştu. Türkiye’nin AB konusunda kesin ve net bir kararlılığı bulunduğunu ifade eden Bağış, “Siyasi irademiz tamdır. Kimse Türkiye’nin önünü kapatmayı düşünemez. Kimse Türkiye’nin güneşini karartmayı aklından bile geçiremez. Sayın Başbakanımız AB’nin en önemli aktörüdür, kilit izleyicisidir, yönlendiricisidir ve merkezi Ankara olmak üzere ufkumuz 360 derecedir. Hedefimiz AB’nin tam üyeliğidir” dedi.

“HALKIN BEKLENTİLERİ VAR”

Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısında seçim tartışmalarına da değinen Bağış, “2010 yılında Türkiye’de seçim yoktur. 2010 yılında Türkiye’de bazı apartman yöneticilikleri seçimleri olabilir, ama onun dışında herhangi bir seçim yoktur. Bir takım seçim falı açanlar, sadece kendilerini eğlendirirler. Türkiye’de 2010 yılında halkımızın bizden beklentileri var” dedi.

Bağış, son alınan bir kararla bundan sonra sadece izleme ve koordinasyon uyum toplantılarını değil, aynı zamanda farklı fasıllarla ilgili daraltılmış toplantıları Siyasi İstişare Toplantıları (SİYAK) adı altında yapacaklarını belirtti.

“ÇALIŞMALARI HIZLANDIRIN”

Bağış, Türk insanının yaşam standartlarını yükseltme konusunda en önemli araç olarak gördükleri AB sürecini canlı tutmak ve Türkiye’nin ilerlemesini sağlamak amacıyla bütün bakanlara kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili konularda çalışmaları hızlandırması talimatının verildiğini bildirdi. Bağış, 2010 yılının Türkiye’de AB sürecinin hızlandırılması açısından önemli bir yıl olarak belirlendiğini kaydetti.

Bağış ayrıca Türkiye’de kimilerinin kurumlar arası çatışma bulunduğunu ileri sürdüğünü, ancak bu toplantının tüm kurumları bir araya getiren ve AB üyelik sürecini hedef belirleyen bir toplantı olarak kurumlar arası çatışma olmadığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye’de çatışma olduğunu iddia edenlerin ülkeye zarar verdiğini ifade eden Bağış, bu kişilerin kendileriyle çatışmasından başka Türkiye’de hiçbir çatışma bulunmadığını söyledi.