Egemen Bağış öğrenciler tarafından protesto edildi

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı konferans sırasında olaylar çıktı.

Egemen Bağış öğrenciler tarafından protesto edildi
Bağış konuşmaya başladığı sırada bir grup öğrenci, "Katil AB, işbirlikçi AKP" sloganları attı. Üniversiteye çevik kuvvet polisi geldi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Hükümet ve Bürokrasinin Yeni AB İradesi ve AB Ülkelerinin Türkiye'nin Üyelik Perspektifine Bakışı" konulu konferansa katılan Egemen Bağış, salonda bulunan bir grup tarafından protesto edildi. Bağış konuşmaya başlayacağı sırada bir kişi ayağa kalkarak, "Biz sizin ne söyleyeceğinizi biliyoruz. Bizler AB'yi biliyoruz. Bize bir şey anlatmayın. Bizi yalanlarınızla kandırmayın." diye bağırdı. Egemen Bağış da bu tepkiye karşılık, "Buyrun 2 dakika konuşma hakkınız var. Ne söyleyecekseniz söyleyin. Ama ondan sonra beni de dinleyeceksiniz." karşılığını verdi. Bunun üzerine yaklaşık 30 öğrenci ayağa kalkarak, "Katil AB işbirlikçi AKP" sloganları attı.

Grubun bir süre slogan atmasının ardından sivil görevliler eylemcileri salondan çıkarmak istedi. Bu sırada salonda arbede yaşandı. Öğrenciler, "Biz sizin para kaynağınız değiliz. Bizi bu şekilde çıkaramazsınız." diye tepki gösterdi. Öğrencileri salon dışarısına çıkarılırken çevik kuvvet ekipleri üniversiteye girdi.

Egemen Bağış, "Hükümet ve Bürokrasinin Yeni Avrupa Birliği İradesi ve Avrupa Birliği Ülkelerinin Türkiye'nin Üyelik Perspektifine Bakışları" konulu konferans vermek üzere Bahçeşehir Üniversitesi'ne geldi. Konferans öncesi, olası bir protesto nedeniyle öğrencilerin arasında güvenlik görevlileri oturtuldu. Egemen Bağış'ın konferans salonuna girmesi ile birlikte yaklaşık 20 kişilik bir öğrenci grubu ayağa kalktı. Öğrenciler "AB yalanı ile gelip bizi kandıramazsınız" diye bağırıp, alkışlarla Bağış'ı protesto etti. Polis ve güvenlik görevlileri, öğrencileri sakinleştirmekte güçlük çekti. Bu sırada Egemen Bağış, öğrencilere dönerek, "Size protesto için AB standartlarında 2 dakika süre veriyorum. Ama birazdan konuşmama devam edeceğim" dedi.

Ancak öğrenciler protestolarını devam ettirince güvenlik görevlileri ve polisler olaya müdahale etti. Öğrencilerin salondan çıkartılması sırasında zaman zaman arbede yaşandı. Bağış, protesto sonrası konuşmasını yaptı.