Tatvan'da halk oyunları kursu açıldı

Tatvan'da açılan halk oyunları kursunda kursiyerlere Bitlis yöresine ait oyunlar öğretiliyor.

Tatvan'da halk oyunları kursu açıldı
Tatvan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan halkoyunları kursunda 12-35 yaş arasında 110 kursiyer katılıyor. Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Nametullah Epözdemir, halkoyunları dışında birçok alanda kurslar verdiklerini belirtti. Epözdemir, “Şu an belediyemiz bünyesinde halkoyunları kursunun yanı sıra bilgisayar, müzik, resim, İngilizce, boks, masa tenisi ve ilçede ilk defa bizim dönemimizde açılan Kürtçe kursu devam ediyor. Hedefimiz gençlere, yerel kültürün ve çağımızın gereklerine uygun şekilde eğitim vermektir” dedi.

Halk oyunları kursu koordinatörü Behçet Bilici ise, Bitlis yöresinin 70 civarında oyunu olduğunu, ancak yarısından fazlasının unutulduğuna dikkat çekerek, en büyük hedeflerinin geri kalan oyunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü vazifesi yapmak olduğunu dile getirdi.

Bilici, “3 aydır halk oyunları kursu çalışmaları yapmaktayız. Yöremizde 40-50 yıl evvel yaklaşık olarak 70 çeşit oyun vardı. Ama şimdi bilinen oyun sayısı 35 dolayında ve oynanmadığı için unutulmuş. Açılan kursumuza 110 kursiyer katıldı. Aralarında konservatuar sınavlarına hazırlanmak için gelenler de var. Kursiyerler içinde minikler, gençler ve büyükler olarak üç ekip kurulacak ve belediyemizin adına Halk Oyunları Federasyonu yarışmaları ve festivallere katılacaklar” şeklinde konuştu.